Kimi Räikkösen auto hyytyi täysin suunnitellusti – mutta minuutin liian aikaisin

6:30
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen kertasivat torstaina iltapäivällä F1-testien antia.

Kimi Räikkösen F1-testipäivä päättyi ennen aikojaan, mutta niin Alfa Romeon pilttuussa oli suunniteltukin.

Torstai oli Alfa Romeon suomalaiskuljettajan ainoa ajopäivä talvitestien ensimmäisellä viikolla. Räikkönen kiersi Katalonian moottoriradan 134 kertaa, ja hänen paras noteerauksensa oli päivän nopein kierrosaika. Tosin Räikkönen teki sen pehmeimmällä mahdollisella rengasseoksella. 

Räikkösen työpäivä päättyi hieman ennen aikojaan, kun hänen C39-autonsa hyytyi radan yhdeksättä mutkaa edeltävälle pienelle suoranpätkälle. Räikkönen nousi autostaan ja sai kyydin takaisin varikolle. 

Alfa Romeon tiimimanageri Beat Zehnder vahvisti muun muassa saksalaisen Auto Motor und Sportin mukaan, että Räikkösen autosta loppui polttoaine. Räikkönen lähetettiin radalle tahallisesti pienellä polttoainemäärällä, että talli voisi varmistua polttoainesensoreiden virheettömästä toiminnasta.

Yksi pieni moka Alfa Romeon insinööreillä kuitenkin kävi.

Polttoaineen oli tarkoitus loppua 15 minuuttia ennen ajopäivän päättymistä. Nyt se loppuikin jo minuuttia aiemmin.

Minuutilla oli tässä tapauksessa merkittävä ero, sillä tallit olivat sopineet ennen testejä, että mikäli vastaavaa tapahtuu viimeisellä 15-minuuttisella, radalla heilutetaan vain keltaisia lippuja. Nyt ratavirkailijat joutuivat turvautumaan punaiseen lippuun testisession keskeyttämisen merkiksi.

Sessio oli keskeytettynä noin kymmenen minuutin ajan, kunnes rata aukesi vielä kuudeksi ja puoleksi minuutiksi.

​​​​​​​

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.