Kimi Räikkönen perustelee protestointiaan, mutta tämä video on armoton – "Näemme kanttarin vähän eri tavalla kuin he"

Kimi Räikkösen mukaan ratarajojen ylittämiseen tehdyt tulkintamuutokset ovat aiheuttaneet sen, että tarkkaa kohtaa ylitykselle ei ole enää helppoa nähdä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Emilia-Romagnan GP Imolan radalla suorana 31.10.-1.11.
Su: Emilia-Romagnan GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkösen aika-ajo Imolan radalla kariutui jo avausosiossa, kun hänen viimeinen kierroksensa hylättiin mutkan 15 ylityksen takia.

Alfa Romeon tiimiradiossa kuultiin tämän jälkeen Räikkösen purkaus, kun tämä purnasi saamastaan tuomiosta. Hänen mukaansa auton vasemmat pyörät olivat mutkassa kanttarin päällä, mutta tiimi totesi tuomariston nähneen toisin.

Juuri ennen aika-ajoja tuomaristo tarkensi kantaansa radan rajojen ylitykseen mutkissa 9,13 ja 15. Näistä viimeisessä ylitystä ei katsottu enää rataan piirretystä viivasta, vaan valkoisella vihreällä ja punaisella maalatusta kanttarista.

Räikkösen mukaan säännöt ovat hänelle selvät, mutta niiden tulkinta ei ole.

– Jos he muuttelevat niitä, niin se on ok. Kanttari on kanttari ja viiva on viiva, mutta me näemme ”kanttarin” eri tavalla kuin he, Räikkönen perusteli kantaansa.

Kanttari jatkuu Italian lipun värien jälkeen valkovihreällä loivennusosalla. Todennäköisesti Räikkönen katsoi, että tämä laskettaisiin mukaan kanttarin määritelmään, mutta näin ei ilmeisesti ollut.

Sunnuntain kisasta tulee Räikköselle vaikea, sillä lähtöruudusta 18 on hankalaa nousta kapealla radalla.

– Meiltä puuttuu selvästi vauhtia. Yritetään huomenna uudelleen ja katsotaan, mitä saamme.

– Veikkaisin, että se (ohittaminen) on aika vaikeaa, mutta se nähdään huomenna. Lähtöpaikkakaan ei ole ihan ihanteellinen, mutta teemme, minkä pystymme, Räikkönen tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat