Kimi Räikkönen Mercedes-leirin vihjailuista: Huhuja on paljon, joten ei kauheasti yllätä

Kimi Räikkönen vakuuttaa, etteivät Mercedeksen edellisessä kisassa Britanniassa esittämät väitteet Ferrarin autojen tahallisista törmäilyistä vaikuta punaisten keskittymiseen F1-kauden jatkuessa Saksassa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Mercedeksen ja Ferrarin välille syttyi Silverstonessa kunnon sanasota, kun ensin Lewis Hamilton piti Kimi Räikkösen antamaa osumaa ”mielenkiintoisena taktiikkana”. Brittikuski rinnasti tilanteen Ranskan GP:n tapahtumiin, joissa Sebastian Vettel kolautti niin ikään startissa Mersun Valtteri Bottaksen perään.

Tämän päälle tallipomo Toto Wolff siteerasi Mercedeksen teknistä johtajaa James Allisonia kutsumalla tilanteita "tahallisuudeksi tai osaamattomuudeksi". Tämä sai Ferrarilta äkäisen vastauksen, ja Hamilton pahoitteli sanomiaan sanoja kisan jälkeisenä maanantaina.

Vajaat kaksi viikkoa myöhemmin riitapukarit kokoontuivat taas samaan paikkaan Saksan Hockenheimissa. Räikkönen ei suostunut C Moren haastattelussa sanomaan suoraan, onko Hamilton ollut häneen erikseen yhteydessä asiasta.

– Ei kai sillä ole mitään merkitystä, onko vai ei. Eiköhän hän ole kaiken selvittänyt ja sanonut sanottavansa, Räikkönen kuittasi kysymyksen.

Kärkipaikan sekä valmistajien että kuljettajien MM-sarjassa ryöstänyt Ferrari on ollut kesän kisoissa jopa yllättävän vahva, mikä saattaa jo näkyä Mercedes-leirin turhautumisena. Onko Ferrari päässyt jo kilpailijan ihon alle?

– Vaikea sanoa, että mistä kaikki alkaa. Aika paljon on yleisesti huhuja ja tarinoita, jotka eivät pidä totta. Eipä se kauheasti yllätä sen takia, muttei se vaikuta mitenkään meidän tekemiseen, Räikkönen sanoo.

Britannian GP:n tuomaristo mätkäisi Räikköselle Hamiltoniin osumisesta kymmenen sekunnin aikarangaistuksen, mikä on tuplasti kovempi kuin Vettelin aiemmasta tapauksesta annettu sakko. Räikkönen ei näe, että FIA olisi alkanut jakamaan nyt rangaistuksia tapauksista, jotka aiemmin olisi ohitettu normaaleina kisatapahtumina. Enemmän häntä sapettaa tuomioiden ailahtelu.

– No en nyt tiedä, että se ihan suoraan niinkään (menisi), Räikkönen sanoo kilvanajosta rankaisemisesta.

– Aika monta samanlaista tapahtumaa voi olla, että jostain tulee ja jostain ei. Eivät ne ole oikein missään balanssissa toisiinsa. Aika paljon riippuu tilanteesta ja paikasta ja muusta. Se on vähän hakuammuntaa monellakin tapaa. Se on aika normaalia nykypäivänä.

Lue myös:

    Uusimmat