Kimi Räikkönen avaa ison kehitystekijän merkitystä menestykseen: ”Osa-alue, jossa ei ole paljon rajoituksia”

Polttoaineet ja voiteluaineet ovat osa F1-tiimien kehitystyötä, jota pystytään jatkamaan melko vapaasti myös kauden aikana. Kimi Räikkösen mukaan Ferrarin öljytoimittaja Shell on ollut iso tekijä tiimin menestyksessä.

Jutun videolla Kimi Räikkösen haastattelu MTV Sportille Porvoon tapahtumasta.

LUE MYÖS: Oliko Räikkösen lähtö Ferrarin tiivistyneen yhteishengen takana? Kimin mukaan noste syntyi jo aiemmin

Räikkönen vieraili keskiviikkona Suomessa Shellin järjestämässä sponsoritilaisuudessa. Öljynjalostaja on ollut Ferrarin yhteistyökumppanina jo ennen koko brändin aloittamista, sillä Shell tuki jo 1930-luvulla Enzo Ferraria, kun tämä ajoi kilpaa Alfa Romeolla.

Räikkönen on aiemmin maininnut, että polttoaineen kehitystyöllä oli iso rooli muun muassa hänen vuoden 2007 maailmanmestaruudessaan, joten vaikutus suorituskykyyn on hyvin tiedossa.

– Emme me kuskeina ymmärrä niin paljon bensoista ja öljyistä, että mistä kaikesta se koostuu. Totta kai me olemme nähneet, ja ilman niitä meidän auto ei kulkisi metriäkään, Räikkönen sanoo MTV Sportin haastattelussa.

– Kyllä se on iso osa meidän menestystä, Shell varsinkin. On ollut ja tulee olemaankin pitkään Ferrarilla. He ovat tehneet paljon sen eteen.

– (Se on) yksi osa-alue, jossa pystyy parantamaan ja jossa ei ole paljon rajoituksia. Kun moottoreita ei hirveästi saa muuttaa vuoden aikana, niin bensan ja muiden asioiden kanssa pystyy pelaamaan aika paljon. Shell on tehnyt meillä hyvää kehitystä monta vuotta, Räikkönen kiittelee.

Räikkösen kohdalla yhteistyö ei katkea tallin vaihtumiseenkaan, sillä Shell toimittaa polttoaineet ja öljyt myös muille Ferrarin moottoreilla ajaville tiimeille eli suomalaiskuskin ensi kauden tallille Sauberille sekä amerikkalaiselle Haasille.

Lue myös:

    Uusimmat