Mainos

Kim Wallin surma: Peter Madsen saa tuomion huomenna, nämä seikat ratkaisevat kohtalon – pakkohoitoon vai vankilaan?

1:33

Peter Madsen saa huomenna tuomion Kim Wallin murhaoikeudenkäynnissä. Aftonbladet pohtii Madsenin saamaa rangaistusta ja listaa tekijöitä, jotka todennäköisesti vaikuttavat tuomioon.

Voisiko Madsen jopa päästä vapaaksi? Aftonbladetin mukaan ei voi. Koska Madsen on myöntänyt ruumiinosien irrottamisen ja niiden hautaamisen, hänet tuomitaan ainakin hautarauhan rikkomisesta, mikä tarkoittaisi yhtä tai kahta vuotta vankeutta. Jos hänet tuomitaan murhasta, oikeus päättää tarkemmasta rangaistuksesta.

Madsen itse on väittänyt, että Wallin kuolema oli vahinko. Syyttäjä puolestaan uskoo Madsenin toimineen suunnitelmallisesti. Näin ollen tuomioon vaikuttaa se, katsotaanko Madsenin aiheuttaneen Wallin kuolema tahallisesti vai ei.

Veneessä mukana outoja esineitä

Lääkärit eivät ole pystyneet poissulkemaan Madsenin selitystä sukellusveneen venttiileistä johtuneesta onnettomuudesta. Asiantuntijat ovat kuitenkin Madsenin teoriaa vastaan. Syyttäjän mukaan Madsen muun muassa otti veneeseen mukaan epäilyttäviä, ei-välttämättömiä esineitä kuten sahan ja metalliputkia.

Aftonbladet kirjoittaa myös, että Madsenin motiivi saattoi liittyä seksiin. Vaikka Madsen on kiistänyt eroottisen motiivin, syyttäjä pitää mahdollisena, että Wallin jäänteissä näkyneet pistojäljet viittaisivat siihen. Madsenin tietokoneelta ja puhelimesta on myös löytynyt häiritsevää materiaalia, jossa naisia surmataan väkivaltaisesti.

Lääkäreiden ja psykologin mukaan Madsen ei tunne empatiaa, katumusta tai syyllisyyttä, ja he pitävät häntä äärimmäisen vaarallisena. Sen takia Madsen saatetaankin Aftonbladetin mukaan tuomita joko elinkautiseen vankeuteen tai pakkohoitoon määräämättömäksi ajaksi. 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.