Mainos

Peter Madsen tuomittu elinkautiseen Kim Wallin murhasta – sukellusvenekeksijä aikoo valittaa tuomiosta

2:33

Tanskan sukellusvenekäräjät on nyt saatu päätökseen ja keksijä Peter Madsen on todettu syylliseksi Kim Wallin murhaan.

Peter Madsen on todettu syylliseksi Kim Wallin murhaan ja hänelle on annettu elinkautinen vankeusrangaistus, kertoo Expressen. Lisäksi Madsenin sukellusvene Nautilus takavarikoidaan. 

Oikeus on perustellut, miksi Peter Madsen todettiin syylliseksi murhasta.

Oikeus perustelee päätöstään muun muassa siksi, että Madsen ei ole voinut esittää järkevää selitystä sille, miksi hän toi teossa käytettyjä esineitä sukellusveneeseen. Sukellusveneestä löytyi Madsenille kuuluva saha, köysi, ruuvimeisseli ja metalliputki.

Hän on myös osoittanut kiinnostusta väkivaltaa ja murhaamista kohtaan ja muuttanut tarinaansa useaan otteeseen.

Oikeus myös totesi, että sillä on todisteita siitä, että Kim Walliin kohdistettiin väkivaltaa hänen ollessa vielä elossa.

Madsen tuomittiin myös hautarauhan rikkomisesta ja seksuaalirikoksesta. Madsen vapautettiin merenkulkuun liittyvistä syytteistä. 

Madsen aikoo valittaa tuomiosta

Peter Madsen on itse toistuvasti väittänyt, että Wallin kuolema oli vahinko.

Kööpenhaminan käräjäoikeuden päätöksessä linjataan, että Madsen kutsui 8. elokuuta eli kaksi päivää ennen Wallin kohtalokasta sukellusvenematkaa kolme muutakin naista sukellusveneelle. Naiset kuitenkin kieltäytyivät keskijän kutsusta. Oikeuden päätös on luettavissa tästä linkistä

Oikeudessa Madsen väitti ruotsalaistoimittajan kuolleen häkämyrkytykseen. Madsen myönsi paloitelleensa Kim Wallin ruumiin mutta kiisti tappaneensa hänet. 

Oikeus piti Madsenin kertomusta tapahtumista epäuskottavana. Oikeuden mukaan Madsen paloitteli ruumiin piilottaakseen rikoksen. Oikeus myös totesi Madsenin sitoneen Kim Wallin ja vahingoittaneen häntä naisen ollessa vielä hengissä. 

Expressen kertoo, että Peter Madsen on päättänyt valittaa tuomiostaan. Mies pysyy silti vangittuna.

Kim Wall katosi elokuussa lähdettyään juttukeikalle Peter Madsenin sukellusveneeseen. Myöhemmin hänen ruumiinsa löydettiin paloiteltuna merestä. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja