Kilpakumppanilta kovaa tekstiä Fernando Alonson lähdöstä: "Osoittaa, miten sairas F1 on"

F1-sarjan kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso jättää autourheilun kuninkuusluokan tämän kauden jälkeen. Alonso on ollut aktiivinen kriitikko jo vuosien ajan. Silti, espanjalaiskuljettajaa jää kaipaamaan muun muassa yksi nykykollegoista.

Force Indialla ajava Sergio Perez on harmissaan siitä, että Alonso jättää formulat.

– Tuo osoittaa sen, miten sairas F1 on, Perez sanoi Speed Weekin mukaan.

– Meillä on yksi maailman parhaista kuljettajista, joka rakastaa ajamista joka solultaan. Nyt hän turtuu ajaessaan keskijoukossa viikonlopusta toiseen, Perez jatkaa.

– Jos laitamme hänet toiseen autoon, hän taistelisi voitoista ja olisi maailmanmestari taas kerran. Kyse on formuloista ja nyt menetämme hänet. Ja olemme kaikki samassa laivassa, meksikolaiskuljettaja harmittelee.

Alonso on jakanut kritiikkiä muun muassa siitä, miten F1-sarja on nykyään liian ennalta arvattavissa.

– Puhumme koko ajan vain siitä, mitä seuraavalla radalla tapahtuu. Keskustelut liittyvät vain polemiikkiin ja talliradioon. Voisin kirjoittaa seuraavan kisan 15 ensimmäisen kuljettajan sijat ja siellä olisi vain muutamia muutoksia joukossa. Näen, että on vaikea hyväksyä sitä, miten ennakoitavaa tästä on tullut, Alonso itse sanoi Shanghaissa, johon hän matkasi kestävyysluokkasarjan kisaan heti Brasilian GP:n viikonlopun jäljiltä.

– Se, mitä nyt tapahtuu, ei ole se Formula 1, jonka takia minusta tuli kilpakuljettaja, Alonso summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat