Kilpakumppani hämmästyi Kalle Rovanperästä – video paljasti muista täysin poikkeavan toiminnan: "Hän oli kuin sunnuntaiajelulla"

Kalle Rovanperän veto Portugalin MM-rallissa puhutti vielä Sardinian kisaviikonlopun alla. Rovanperän tavoin toisen polven rallilahjakkuutena pidetty Oliver Solberg ihasteli suomalaiskollegansa toimintaa.

Sardinian MM-rallissa kuskitehtävien sijaan kilpailua sivusta seuraava Oliver Solberg piipahti torstaina C Moren rallilähetyksen englanninkielisessä ennakko-osuudessa, jossa puheenaiheeksi nousi odotetusti ruotsalaiskuskin kollega Kalle Rovanperä.

Solberg sai vastata lähetyksen juontajakaksikon kysymyksiin siitä, miten 21-vuotias Rovanperä kykenee tällä hetkellä dominoimaan MM-rallia nähdyllä tavalla.

Rovanperä on voittanut Portugalin ralli mukaan lukien nyt kolme kisaviikonloppua perättäin, kun kausi on vanhentunut vain neljän osakilpailun verran.

– Hän on niin luottavainen auton kanssa. Hän on kuin yhtä auton kanssa. Kaikki näyttää hyvin helpolta ja kaikki hänen ympärillään ovat erittäin rauhallisia, ja kaikki toimii. Kun pääsee tuohon tilaan, se on vain helppoa, Solberg arvioi.

Solbergin mukaan Rovanperän itseluottamus huokuu kaikessa hänen tekemisessään.

– Hän on rauhallinen. Hän sanoo vain ajavansa. Sen ymmärtää täysin. Se tuntuu silloin helpolta.

Hyundai-kuski kertoo katsoneensa Portugalin kisan jälkeen kojelautakameravideon Rovanperän päätöserikoiskokeesta.

– Minun oli vain pakko. Se näytti niin helpolta. Siinä huomaa, että hän ajaa lujaa, mutta se näyttää täysin luonnolliselta, Solberg ihastelee.

– Kun katsoin muiden kuskien videoita, niin he olivat siellä täällä, sivuttain, puoliksi penkassa ja käsi jarrulla, mutta hän oli kuin sunnuntaiajelulla. Se veto oli niin nopea.

Katso Solbergin englanninkielinen haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin pääkuvan videolta.

Rovanperä lähti Portugalin Power Stagelle ikään kuin varmistelemaan selvää voittoa, mutta raapi siinä sivussa myös pohja-ajan ja ekstrapisteet MM-saldoonsa.

Voit katsoa Rovanperän mykistävän vedon Portugalin päätöspätkällä alta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat