Kilpailu- ja kuluttajavirasto aloittaa selvityksen SM-liigasta

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoo ryhtyvänsä selvittämään tarkemmin jääkiekon Liigan järjestämiseen liittyviä menettelyjä. 

Virasto kertoo tiedotteessaan, että tutkinnan tarkoituksena on selvittää, onko SM-liigaa järjestetty kilpailua rajoittavalla tavalla ja onko viraston ryhdyttävä toimenpiteisiin kilpailunrajoituksen tai sen vahingollisten vaikutusten poistamiseksi.

KKV kertoo tiedotteessaan, ettei tutkinnan aloittaminen ole osoitus kielletystä menettelystä.

Virasto otti asian käsittelyyn Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli Pelaajayhdistyksen tekemän toimenpidepyynnön perusteella. Yhdistys jätti asiasta toimenpidepyynnön maaliskuussa.

"Haluamme ehdottomasti toimia oikein"

Liigakarsinnat ensi kaudella sarjajärjestelmäänsä palauttava Liiga ilmoitti tiistaina vastanneensa KKV:lta saamaansa selvityspyyntöön. Liigan puheenjohtajan Heikki Hiltusen mukaan Liiga on toimittanut KKV:lle määräajassa "kaiken pyydetyn informaation".

– Me menettelemme totta kai aina KKV:n ohjeiden mukaan – kuten olemme jo tehneetkin. Haluamme ehdottomasti toimia oikein ja avoimesti viranomaisten suuntaan, Hiltunen totesi Liigan tiedotteessa.

– Olemme olleet jo yhteydessä KKV:n kanssa, ja käsityksemme mukaan heidän prosessinsa on edennyt viraston normaalin toimintamallin puitteissa.

Pelaajayhdistys on tiedotteensa mukainen tyytyväinen KKV:n ratkaisuun ottaa Liigan järjestämisen laillisuus tutkintaan.

– KKV:n tänään julkaisema tiedote osoittaa, että meidän toimenpidepyyntö oli vähintäänkin perusteltu eli suljettu Liiga ja sen järjestämiseen liittyvät toimet on kilpailuoikeudellisesti tutkittava. Olemme kiitollisia KKV:lle nopeasta reagoinnista ja luottavaisia siitä, että KKV päätyy selvitysten perusteella toimenpidepyynnössämme esille tuotuihin johtopäätöksiin, Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoo.

KKV selvitti SM-liigan toimintaa myös 2010-luvulla, kun liigan toimijat olivat sopineet, etteivät liigaseurat palkkaisi KHL:ssä pelanneita Jokerien pelaajia kesken kauden. KKV arvioi vuonna 2019, että pelaajakieltosopimus oli kilpailulain vastainen ja määräsi liigatoimijat lopettamaan menettelyn.

Juttua päivitetty klo 13.34: Lisätty SM-liigan tiedotteen kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat