Mainos

Kike Elomaa otti äänestyspäätöksensä raskaasti: Saatoin menettää ystäväni

Perussuomalaisten kansanedustaja Kike Elomaa on saanut tuntea nahoissaan sen, että hän äänesti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan.

Eduskunta on päätynyt perjantaina kannattamaan tasa-arvoista avioliittolakia äänin 105-92. Perussuomalaisten kansanedustaja Kike Elomaa kommentoi MTV.fille päätöstään äänestää lakia vastaan.

– Omaa äänestyskäyttäytymistäni on vaikea selittää. Minun on vaikea sanoa, miksi äänestin vastaan, vaikka minulla on valtavasti homoja ja lesboja ystävänäni. Osa ymmärtää päätöstäni ja osa ei, mutta sitä en ihmettele.

Elomaa toteaakin olevansa harmissaan siitä, että hänet leimataan nyt niin homovastaiseksi ihmiseksi.

– Sitä en todellakaan ole. Olen avoin ja suvaitsevainen ihminen, joskus on vain pakko katsoa pidemmälle tulevaisuuteen. Tosin eiväthän tässä selitykset auta, kun olen painanut nappia.

– Olen allekirjoittanut sopimuksen vuonna 2011 niin toiseen suuntaan, että olisi ollut väärin äänestää eri tavalla, kun mitä olen luvannut. Toivottavasti pääsen jatkossa käsittelemään aihetta ja ajamaan avoimempaa suhtautumista myös omassa puolueessani, Elomaa muotoilee.

Elomaa kertoo saaneensa äänestyspäätöksestään sekä kiitosta että moitetta. Erityisesti Elomaata miettii erään ystävän suhtautuminen.

– Onhan tämä ollut aika raskasta. Esimerkiksi yksi minun erittäin hyvä ystävä loukkaantui niin paljon, että en tiedä, onko hän enää ystäväni. Siitä tuli surullinen mieli. Onhan se todella kauheaa. jos tämän takia menetän ystävyyssuhteeni.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja