Mainos

Maria Tolppanen loikastaan SDP:n riveihin: "Jos tuntee pettävänsä itsensä, mitä jää jäljelle"

2:04

Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen loikkaa SDP:n riveihin.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti tänään yllättäen pitävänsä infon, jossa Tolppasen siirtymisestä tiedotettiin.

– Olen käynyt pitkän Jaakobin painin, olen viettänyt unettomia öitä. Ratkaisu oli äärimmäisen vaikea, mutta jos tuntee pettävänsä itsensä, niin mitä jää jäljelle, aivan kuin Timo Soini on sanonut, Tolppanen perustelee päätöstään.

Tolppasen mukaan hallituskausi on kiteyttänyt hänen päätöksensä.

– En voi hyväksyä sitä, että työelämän olosuhteita heikennetään. En ymmärrä, miten ihminen tulisi paremmin toimeen sosiaaliturvaa heikentämällä. En myöskään ymmärrä, miten työllisyyttä ja kilpailukykyä parantaa se, että eläkeläisillämme menee heikommin.

Tolppanen oli vahvistanut viime perjantaina SDP:lle, että hän on valmis vaihtamaan puoluetta.

– Tässä ei ole mitään dramatiikkaa, olen saanut perussuomalaisilta kaiken mitä olen halunnut, esimerkiksi luottamustoimia.

Tolppasen mukaan häntä ei ole houkuteltu SDP:n riveihin.

– On minulta muutaman kerran kysytty, että olenko ihan varmasti oikeassa puolueessa. SDP:llä se suuri Jaakobin paini on ollut viime perjantain jälkeen, että hyväksyvätkö he vai eivät (Tolppasen puolueeseen).

– Olen iloinen, että SDP otti minut tänne ennakkoluulottomasti. Meillä on varmasti eroavaisuuksia, mutta lähtökohta on se, että ihmisarvo voittaa. Jos me teemme sen eteen töitä, uskon että pääsemme hyvään lopputulokseen, Tolppanen jatkaa.

Rinne totesi SDP:n kansanedustajien määrän nousevan Tolppasen myötä 35:een henkilöön.

– Hienoa, että saatiin uusi henkilö vahvistukseksi. Tämä prosessi on ollut tiedossa, mutta perjantaina saatiin kuulla, että Maria on valmis vaihtamaan puoluetta, Rinne sanoo.

– Olemme entistä vahvempia haastamaan hallitusta. Toivon, että oikeudenmukainen yhteiskuntapolitiikka saadaan meidän avullamme toteutumaan.

3:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.