Eduskunnan urheilupuolue on koomassa – Pohtivan pakina nostaa tikunnokkaan taustansa unohtaneet kansanedustajat

Eduskunnan urheilupuolue unessa – Olympiakomitean johdolla herättelyn paikka 4:41
Pohtivan urheilupakina listaa taustansa unohtaneet eduskunnan "urheilupuolueen" jäsenet. Kansallissankarina esiintyminen on Petteri Sihvosen mukaan usein vain itsekäs konsti päästä kansanedustajaksi

Eduskunnassa työskentelee jopa neljännessata kansanedustajaa, jotka ovat päässeet asemaansa urheilussa hankkimillaan meriiteillä. Petteri Sihvonen antaa Pohtivan pakinassa näiden kuulla kunniansa.

– Teen selväksi perättäisin sanoin: meillä on eduskunnassa hieman laskutavasta riippuen joka tapauksessa hyvän matkaa yli 25 kansanedustajaa, joilla on jonkinlainen merkittäväkin urheilutausta.

– Kaikki heistä ovat tulleet eduskuntaan urheilutaustansa avittamana, jotkut jopa siivellä. Kuitenkin eduskuntaan päästyään heidän työnsä liikunnan ja urheilun eteen on jäänyt taka-alalle.

Tämän vuoksi Pohtiva näkeekin, ettei eduskunnan ”urheilupuolue” enää nuku – kuten on tavattu sanoa – vaan se on suorastaan koomassa.

– He sallivat itsensä kyllä liikkua ja esiintyä vaalikentillä hyvinkin urheilullisin elkein jopa kansallissankareina tai paikallisina urheilukuuluisuuksina, mutta se on usein vain itsekäs konsti päästä kansanedustajaksi.

Keitä Pohtiva tarkoittaa puhuessaan näistä taustansa unohtaneista urheilusankareista? Siitä lisää videopakinassa.

Lue myös:

    Uusimmat