Mainos

Kiistelty kuljetusalan miljoonasaneeraus kaatui taas

Teljän kuljetuksen uusi, täydennetty saneerausohjelma on kaatunut. Teljän kuljetus valittaa päätöksestä ja jatkaa toimintaansa.

Kuljetusalan kiistanalaisen saneerauspäätöksen käsittely eri oikeusasteissa jatkuu. Teljän kuljetuksen saneerauksesta valitettiin sekä hovioikeuteen että EU-komissioon. Valituksessaan komissioon muut kuljetusyritykset katsoivat, että verottaja tuki Teljän kuljetusta antamalla sille miljoonien eurojen verovelat anteeksi.

Nyt kokemäkeläisen kuljetusyrityksen, Teljän kuljetuksen saneeraus näyttää taas kaatuneen. Heinäkuussa Satakunnan käräjäoikeus jätti saneerausmenettelyn vahvistamatta.

Yritys valittaa ja jatkaa

Teljän kuljetus kuitenkin jatkaa yrityksenä edelleen toimintaansa, kunnes asia on loppuunkäsitelty. Teljän kuljetus on ilmoittanut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden päätökseen eikä päätös ole lainvoimainen. Teljän kuljetus ei kommentoi syitä siihen, miksi yritys valittaa uusimmasta käräjäoikeuden päätöksestä.

Satakunnan käräjäoikeudessa ratkaistiin nyt pitkäkestoisen saneerausprosessin uusin vaihe. Kyseessä oli tällä kertaa uuden, täydennetyn saneerausmenettelyn kohtalo.

Vaasan hovioikeus palautti ensin saneerausmenettelyn käsiteltäväksi Satakunnan käräjäoikeuteen. Saneerausohjelmaehdotusta täydennettiin. Heinäkuussa Satakunnan käräjäoikeus päätti tästä uudesta, täydennetystä saneerausohjelmasta.

Tällä kertaa päävelkojat, verottaja mukaan lukien kääntyivät sille kannalle, etteivät puolla uutta, täydennettyä saneerausohjelmaa. Näin käräjäoikeus jätti saneerausohjelman vahvistamatta ja saneerausmenettely kaatui.

Teljän kuljetuksen saneeraus herätti huomiota, kun sen kilpailijat valittivat aiemmasta saneerauksesta EU-komissioon saakka. Erityisesti valittajia hämmensi verottajan toiminta saneerauksen yhteydessä. Teljän kuljetuksen noin 9 miljoonan euron veloista 8 miljoonaa oli velkaa verottajalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.