Mainos

Kiistelty FBI-puhelinhakkerointi maksaisi Applelle työläisen vuosipalkan

Jos Apple kuitenkin päätyisi kehittämään takaportin tietoturvaan, tulisi se maksamaan yhtiölle arviolta 101 000 dollaria eli noin 93 400 euroa, arvioi CNN.

Palkat Applella

Senior Software Engineer 147 049 $ / n. 134 870 €
Project Manager 108 059 $ / n. 99 100 €
Software Quality Assurance Engineer 102 857 $ / n. 94 300 €

Lähde: CNN/Glassdoor

Käynnissä olevassa oikeustaistelussa Apple ja FBI kiistelevät oikeuden päätöksestä, jonka mukaan Applen tulisi avustaa FBI:ta hakkeroimaan San Bernardinon terroriampujan puhelin. Apple on kieltäytynyt.

Käytännössä FBI on pyytänyt Applea kehittämään ohjelman, jolla olisi mahdollista ohittaa iPhonen suojaus. Apple on vastannut, että moisen takaportin kehittäminen loisi pysyvän aukon iPhonen käyttäjien tietoturvaan. Yhtiön mukaan jo pelkkä takaportin olemassa olo on merkittävä tietoturvariski.

Edellä mainitut kustannukset koostuisivat lähinnä työvoimasta. Todennäköisesti yhtiö käyttäisi lisäksi miljoonia euroja suojatakseen ohjelman leviämästä vaarallisiin käsiin.

CNN välitti laskelmansa myös Applelle, mutta yhtiötä ei saatu kommentoimaan. Applen asianajaja Lisa Olle kommentoi kuitenkin, että jos uusi ohjelma todella päädyttäisiin kehittämään, rakentaisi yhtiö myös vähintään yhden laitoksen eksklusiivisesti niin kutsutulle ”hakkeriosastolle”. CNN haastattelemien asiantuntijoiden mukaan yhden "salaisen" hakkeriosaston pystyttäminen kustantaisi arviolta noin 25 miljoonaa dollaria eli reilut 23 miljoonaa euroa.


Lähde: CNN

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.