Kiistanalainen tuomaripäätös Tapparan pelissä voi käydä kalliiksi – tämä tuomio sai asiantuntijat hämmästelemään: "Hyvin minimaalinen kosketus"

2:22
"Minun mielestäni tämä on pehmeä hylky" – Sami Kapanen ei sulattanut tuomarien päätöstä hylätä maali.

Tappara ja ruotsalainen Skellefteå tahkosivat tasaisen ottelun CHL:n alkulohkon viimeisellä kierroksella tiistaina. Tappara vei lopulta voiton maalein 4–2 ja kuittasi myös lohkovoiton. Ruotsalaisjoukkue joutuu vielä jännittämään jatkopaikkaansa. Jossiteltavaakin jäi.

Ottelu eteni tasatilanteessa 2–2 kolmanteen erään. Kun erää oli pelattu 9.59, Skellefteån puolustaja Jonathan Pudas tykitti kiekon ylivoimalla maaliin. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä ottelun erotuomarikaksikko päätyi hylkäämään maalin videotarkastelun jälkeen. Syynä maalivahdin häirintä.

Yllä olevalta videolta näkyy, miten Skellefteån Stefan Loibl liukuu Tappara-vahti Christian Heljangon editse juuri laukaisuhetkellä. Tuomariston mielestä sääntöjen vastaisesti.

C Moren studiossa asiantuntijat Sami Kapanen ja Lasse Kukkonen olivat tuomaripäätöksestä täysin eri mieltä. 

– Minun mielestäni tämä on pehmeä hylky. Tuossa on hyvin minimaalinen mahdollinen kosketus maalivahti Heljangon lapaan. Kun hyökkääjä kääntyy etuperin luistelusta takaperin luisteluun, kantapää saataa pikkaisen kopsauttaa lapaan, Kapanen sanoo.

Kapasen mielestä myös Heljangon reaktio maalin jälkeen kertoo paljon. Sen sijaan, että maalivahti syöksyisi protestoimaan osumaa, paistaa olemuksesta pettymys.

– Sekin puoltaa sitä, että kontakti oli hyvin minimaalin.

Kukkonen kertoo jo ihastelleensa Loiblin oivaa pelaamista tilanteessa.

– Kerettiin puhua täällä, että olipa todella hieno liikkuva maski juuri ennen laukausta, oikeaoppinen. Näillä kuvkulmilla, mitä meillä on, en olisi hylännyt maalia.

Voit katsoa kiistanalaisen hylkäyksen yllä olevalta videolta.

Skellefteålle maalin menettäminen oli valtava takaisku. Vain vajaat kolme minuuttia myöhemmin Tapparan Joni Tuulola laukoi voitto-osumaksi jääneen maalin. Loppulukemat 4–2 naulasi Sami Moilanen tyhjään maaliin.

Voittamalla Tapparan Skellefteå olisi varmistanut jatkopaikkansa lohkovoittajana. Tappio puolestaan tarkoitti sitä, että se joutuu jännittämään jatkopaikkaansa keskiviikkoiltaan. Joukkue on tällä hetkellä lohkossa toisena, mutta Esibären Berliniä vastaan keskiviikkona pelaava Lugano voi voitolla nousta lohkokakkoseksi ja jatkoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja