Mainos

Kiista koulutuspäivistä ratkesi – "sopu helpottaa palkkaneuvotteluja"

Työmarkkinajärjestöt ovat päässeet sopuun kolmen päivän koulutuskiistasta. MTV3 Uutisten tietojen mukaan ratkaisua on esitelty myös Pro:lle ja Metalliliitolle, jotka hyväksyvät mallin.

Seuraavaksi tulosta käsittelevät SAK:n, Akavan ja STTK:n hallinnot ensi maanantaina. Lopullinen ratkaisu vaatii keskusjärjestöjen hallintojen hyväksynnän.

Mahdollisen ratkaisun sisällöstä palkansaajajärjestöt tiedottavat maanantaina.

Sopu koulutuspäivistä helpottaa jatkoa

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly uskoo, että sopu koulutuspäivistä helpottaa myös neuvotteluja mahdollisesta työmarkkinaratkaisusta.

– Totta kai kaikella on merkitystä. Tämä on asia, joka on pitkään hiertänyt osapuolten välejä.

Tunnusteluja palkkaneuvottelujen aloittamisesta jatketaan huomenna aamulla.

Mäenpää: Neuvottelut tulevat viemään aikaa

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on tyytyväinen koulutuspäivistä syntyneeseen ratkaisuun.

– Olen todella tyytyväinen, sillä se on ollut este rakentavalle yhteistyölle ja kolmikannalle. Nyt on yksi este työmarkkinaratkaisulle raivattu pois. Maanantaina otetaan lopullinen kanta, mutta nyt sen osalta on erittäin hyvä tilanne, Fjäder sanoo.

STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään mielestä työmarkkinaneuvottelut tulevat vielä viemään aikaa. Mäenpään mukaan keskusteluissa on vuoden tai kahden vuoden sopimus. Palkansaajajärjestöt edellyttävät Mäenpään mukaan palkankorotuksia.

– Lisäksi meillä on rajattu määrä laatuasioita, joita haluamme viedä eteenpäin. Tänään mentiin eteenpäin tämän kolmen päivän osalta, mutta muutoin ei kovin paljon edistymistä tapahtunut eiliseen nähden eli kyllä tässä aika paljon pitää tapahtua, että pystyisimme tekemään maanantaina positiivisen arvion neuvottelujen käynnistämisestä.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää niin ikään tärkeänä ratkaisua koulutusvapaasta.

– Onneksi koulutusvapaakysymykseen saatiin ratkaisu. Kyllä nämä kaikki isot asiat, jotka liittyvät ennen kaikkea työvoimakustannuksiin, ovat edelleen auki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.