Kiinnostaako huomisen sää? Tällä laitteella teet itsestäsi meteorologin

Sää on kiinnostanut suomalaisia erityisen paljon kuluvana kesänä. Ei päivääkään, ettei sää olisi ollut puheenaihe.

Uuden teknologian avulla sään ennustaminen tulee yhä useamman tavallisen tallaajan ulottuville.

BloomSky on laite, jolla kuka tahansa voi saada reaaliaikaista tietoa säästä suoraan taivaalta. Pihalle asennettava laite tunnistaa lähestyvän saderintaman, kertoo ilman kosteuden, lämpötilan ja ilmanpaineen. Lisäksi se ottaa kuvan kulloisesta näkymästä taivaalta ja tekee niistä aikaviivevideon.

Kuvat, videot ja säätiedot lähetetään pilveen ja sitä kautta käyttäjän älypuhelimeen. Tarjolla ovat sovellusversiot Android- ja iOS-laitteille.

BloomSky ei ole markkinoiden ainoa lajissaan. Kilpailijoita ovat muun muassa Netatmo Weather Station ja Ambient Weather WS-1001-WIFI Observer.

Bloomskyn etuna on helppokäyttöisyys, mutta miinuksiakin on. Laite ei esimerkiksi rekisteröi tuulen nopeutta. Näin ollen todelliselle kotimeteorologille se ei ole paras vaihtoehto.

Kansainvälisissä arvioissa BloomSkyn parhaana puolena on pidetty aikaviivevideoita, jotka laite kuvaa automaattisesti. Aamulla voi ihailla esimerkiksi edellisen illan auringonlaskua.

BloomSkyn voi ostaa valmistajan omasta verkkokaupasta noin 240 euron hintaan. Pakettiin kuuluu sääasema, kamera, aurinkopaneeli ja siirrettävä asennusteline.

Lue myös:

    Uusimmat