Kiinnittäisitkö sinä tällaisen ihoosi? Vaatteiden alle sijoitettavat "teknotatuoinnit" ovat pian markkinoilla

Puettava äly on yksi vuoden 2016 nousevista trendeistä. Jatkossa kyse ei ole enää älyvaatteista vaan vaatteiden alle, ihoa vasten asennettavista sensoreista.

Sellaisia on jo. Yhdysvalloissa on esitelty ensimmäisiä edistyksellisiä aktiivisuusmittareita, jotka "tatuoidaan" kiinni ihoon.

Sensoreissa käytetään sähköä johtavaa mustetta, jonka avulla sensorit painetaan tiiviisti kiinni ihoon. Tämän jälkeen sensori tarkkailee kehon elintoimintoja kuten lämpötilaa ja sydämen toimintaa. Sensorin voi asentaa minne tahansa vartalolla.

Yksi alan yrityksistä on Chaotic Moon, joka on kohdentanut ihosensorien markkinoinnin sotilaille ja lapsille. Yrityksen Tech Tat -sensorit eivät ole vielä massamarkkinoilla.

Nykyisten ranteeseen kierrettävien aktiivisuusmittareiden tavoin ihosensori keskustelee älypuhelimen kanssa matalavirtaisen bluetooth-yhteyden avulla. Ongelmana on virransaanti, sillä sensori tarvitsee seurakseen akun. Se puolestaan pitäisi sijoittaa niin ikään iholle, mikä heikentää käyttömukavuutta.

Lue myös:

    Uusimmat