Kiinassa lyötiin koronatartuntojen ennätys – työntekijöitä on lukittu viikoiksi tehtaisiin

Laajoja mielenosoituksia kiinalaisella iPhone-tehtaalla 2:27
Reutersin välittämällä videolla työntekijät pakenevat koronasulussa olevalta tehdasalueelta.

Kiinassa on kirjattu koronavirustartuntojen päivittäinen ennätys, kertovat maan terveysviranomaiset. Maassa havaittiin keskiviikkona noin 31  500 paikallista tartuntaa, joista noin 27  500 oli oireettomia.

Luvut ovat pieniä suhteessa Kiinan asukasmäärään, joka on 1,4 miljardia. Kiinan aiempi päivittäinen ennätys oli noin 29  400 tartuntaa päivässä. Se kirjattiin viime huhtikuussa.

Kiina kuitenkin noudattaa koronatoimissaan tiukkaa nollapolitiikkaa, eli pienetkin tautimäärät voivat johtaa kokonaisten kaupunkien sulkuihin ja karanteenimääräyksiin. Asukkaat ovat ajoittain osoittaneet mieltään rajoituksia vastaan.

Koronasuluista mielenosoituksia

Sosiaalisessa mediassa leviävän kuvamateriaalin mukaan taiwanilaisen teknologiajätti Foxconnin tehtaalla Kiinan keskiosassa on puhjennut laajoja mielenosoituksia.

Kiinan viranomaiset määräsivät marraskuun alussa satoja tuhansia ihmisiä koronasulkuun alueella, joka ympäröi maailman suurinta iPhone-puhelimia valmistavaa tehdasta Zhengzhoun kaupungissa. Työntekijöitä on lukittu viikoiksi tehtaisiin ja yliopistoille, eivätkä he pysty matkustamaan vapaasti.

Suuri tehdasalue suljettiin koronan suhteen nollatoleranssia noudattaneessa maassa, kun koronavirustapausten määrä lähti nousuun. Siitä lähtien noin 200  000 työntekijän tehdas on toiminut suljetussa kuplassa.

Uutistoimisto AFP ei ole itsenäisesti pystynyt vahvistamaan videoita, joilla näkyy satoja marssivia tehdastyöntekijöitä, mellakkapoliiseja sekä ihmisiä kemikaalisuojapuvuissa.

Suoratoistovideolla näkyy, kuinka kymmenet työntekijät kohtasivat yöaikaan rivin poliiseja ja vaativat huutaen heitä puolustamaan työntekijöiden oikeuksia.

Lue myös:

    Uusimmat