Mainos

Kiinan ja Venäjän presidentit tapaavat Moskovassa, asialistalla yhteistyö ja maailman kipupisteet

2:04

Kiinan presidentti Xi Jinping ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat tänään Moskovassa. Kiinan ykkösmies tekee kaksipäiväisen vierailun Venäjälle Putinin kutsusta. China Dailyn mukaan kyseessä on kolmas kerta tänä vuonna, kun presidentit tapaavat kasvokkain.

Kremlin mukaan presidenttien on määrä keskustella muun muassa maiden yhteistyöstä ja kansainvälisestä tilanteesta. Valtionpäämiehet ovat ilmaisseet aiemmin huolensa Korean niemimaan jännittyneestä tilanteesta.

Tassin mukaan tapaamisen aikana on tarkoitus allekirjoittaa useita kahdenvälisiä asiakirjoja. Johtajat keskustelevat myös talouskysymyksistä, jotka liittyvät investointeihin, energiaan, teollisuuteen ja maatalouteen.

Tassin haastatteleman Venäjän Kiinan-suurlähettilään Andrei Denisovin mukaan tapaaminen on vuoden tärkeimpiä.

– Tämä on keskeinen tapaaminen kahdenvälisellä poliittisella asialistalla tänä vuonna, sanoi diplomaatti.

Venäjältä Xi suuntaa Saksaan tapaamaan liittokansleri Angela Merkeliä ja liittopresidentti Frank-Walter Steinmeieriä. Xi ja Merkel muun muassa osallistuvat tilaisuuteen, jossa Kiinasta Berliinin eläintarhaan tuotu pandapari esitellään yleisölle.

Myös Putin matkaa loppuviikosta Saksaan Hampurissa järjestettävään G20-huippukokoukseen. Valkoinen talo ilmoitti aiemmin, että Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapaavat G20-kokouksen yhteydessä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun presidentit kohtaavat kasvokkain.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.