Kiinalta kova vastaisku Huawei-kiistassa – musta lista ulkomaisista yrityksistä

4:02
MTV Uutiset Live: Kannattaako huawei laittaa vaihtoon? Asiantuntijat vastaavat

Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota nytkähti jälleen eteenpäin perjantaina, kun Kiina kertoi laativansa mustan listan "epäluotettavista" ulkomaisista yhtiöistä ja henkilöistä.

Kyseessä on ilmeinen vastatoimi Yhdysvalloille, joka yrittää estää amerikkalaisten komponenttien käytön kiinalaisen teknologiajätin Huawein tuotteissa.

Mustan listan tarkoituksena on painostaa ulkomaisia yrityksiä jatkamaan kauppaa Huawein kanssa. Kiinan kauppaministeriön mukaan listalle joutuu yrityksiä, jotka vahingoittavat kiinalaisten yritysten oikeuksia ja etuja.

Perjantaina saatiin myös lisätietoa yhdysvaltalaisista tuotteista, jotka tulevat Kiinan uusien tuontitullien piiriin lauantaista eli kesäkuun alusta alkaen. Tullien kohteena ovat muun muassa kondomit, viinit, kauneudenhoitotuotteet ja pianot. Muita tuoteryhmiä ovat muun muassa keittiötarvikkeet, urheiluvälineet, teollisuusrobotit ja lelut.

Yhdysvallat korotti toukokuussa 200 miljardin dollarin arvoisen Kiinan-tuonnin tullimaksuja kymmenestä prosentista 25 prosenttiin. Vastatoimena Kiina ilmoitti nostavansa kesäkuun alussa tulleja, jotka kohdistuvat 60 miljardin dollarin arvoiseen tuontiin Yhdysvalloista.

Presidentti Donald Trump on uhannut laittaa loputkin Kiinasta tulevasta tuonnista tullimaksujen alaiseksi.

Juttua täydennetty kello 19.34.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja