Mainos

Kiinalaisten verkkohyökkäysyritykset Suomeen kasvoivat roimasti ennen Trumpin ja Putinin tapaamista

5:03

Suomeen kohdistui tavallista enemmän verkkohyökkäysyrityksiä Kiinasta ennen Trumpin ja Putinin tapaamista. Asiasta kertoo yhdysvaltalainen F5 verkkoyhtiö.

Päiviä ennen Trumpin ja Putinin tapaamista verkkohyökkäysyritykset lähtivät yhtiön mukaan "rakettimaiseen kasvuun". 

Venäjältä tulleiden yritysten määrä puolestaan laski. Verkkoyhtiö epäilee tämän johtuvan siitä, että huipputapaamisen toinen osapuoli oli valtion päämies Vladimir Putin. 

Yhtiöllä ei ole dataa siitä, onnistuiko hyökkäyskampanja. F5 ainoastaan tarkkailee liikennettä.

Trumpin tapaamiskalenteri syyniin

F5:n mukaan sama ilmiö toistui Singaporessa ennen Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean päämiesten tapaamista. Yhtiö alkoi seurata Trumpin vierailukalenteria katsoakseen, millaisia yhteyksiä valtiovierailuilla ja verkkohyökkäysyrityksillä on.

Yhtiö huomasi yhtäläisyyksiä Suomen ja Singaporen verkkohyökkäysyritysten välillä. Molemmissa maissa hyökkäyksiä kohdistettiin videokonferenssijärjestelmien ja voip-puheluiden porttiin. Suomessa tämä oli kolmanneksi hyökätyin ja Singaporessa hyökätyin kohde.

Suomi ei F5:n mukaan ole yleisesti ottaen verkkohyökkäysten ykköskohde. Kiinasta kohdistuu kuitenkin Suomeen eniten verkkohyökkäyksiä myös tavanomaisessa tilanteessa. Ennen Trumpin ja Putinin tapaamista maasta tulevien hyökkäysten volyymi kuitenkin kasvoi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.