Mainos

Kiina uhittelee sotaharjoituksilla Taiwania

Kiina suunnittelee järjestävänsä suuren sotaharjoituksen itärannikollaan, kertoo riippumaton Hong Kongissa ilmestyvä päivälehti.

Maa-, ilma- ja merivoimien yhteisharjoitus on tarkoitettu varoitukseksi Taiwanin presidentille Lee Teng-huille, joka aikaisemmin tässä kuussa ilmoitti Taiwanin hylkäävän "yhden Kiinan"-politiikan. Samalla harjoitukset juhlistaisivat Kiinan kommunistisen hallinnon 50-vuotisjuhlaa.

Riippumaton kiinankielinen Ming Pao -lehti siteerasi nimettömänä pysyttelevää lähdettään, jonka mukaan harjoitusten ajankohdan ja laajuuden päättää myöhemmin Kiinan presidentti ja asevoimien ylipäällikkö Jiang Zemin.
Lehden mukaan laajojen sotilasharjoitusten tarkoitus on "pysäyttää hevonen ennen kuin se syöksyy rotkoon".

Kiina pitää Taiwania kapinoivana maakuntanaan. Taiwanin presidentti Lee Teng-hui on ilmoittanut saaren hylkäävän "yhden Kiinan" -politiikan, joka on taannut alueen vakauden jo liki viisi vuosikymmentä. Sen mukaan Taiwan ja Kiinaa kuuluvat samaan valtioon, joka tulee tulevaisuudessa yhdistymään.
Vain noin 30 maata on tunnustanut Taiwanin valtion. Niistä valtaosa on köyhiä kehitysmaita, joille Taiwan on vastalahjaksi myöntänyt suuria avustuksia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.