Mainos

Kiina supistaa armeijaansa

Kiina aikoo vähentää armeijansa henkilöstöä puolella miljoonalla vuoteen 2000 mennessä.

Asiasta ilmoitti Kiinan presidentti Jiang Zemin kommunistisen puolueen 15. puoluekokouksessa pitämässään avajaispuheessa Pekingissä tänään.

Kiinan armeijassa on kaikkiaan kolme miljoonaa sotilasta. Jiang sanoi puoluekokoukselle, että jättivaltio panostaa jatkossa yhä enemmän sotavoimien tekniseen välineistöön.

-Sen lisäksi, että vähensimme sotilasjoukkojen vahvuutta miljoonalla 80-luvulla, vähennämme seuraavan kolmen vuoden aikana joukkoja edelleen puolella miljoonalla , Jiang sanoi.

Jyrkkiä muutoksia talouspolitiikkaan

Kiinan presidentti ja puoluejohtaja Jiang Zemin vaati myös jyrkkiä uudistuksia markkinatalouden suuntaan. Hän vaati muun muassa erilaisten omistusmuotojen sallimista, valtion ja talouselämän selvää erottamista toisistaan ja läpimurtoja uudistusten toteuttamisesta.

Kiinan puoluejohtaja kannatti painokkaasti monia kapitalistisia taloudenpitomenetelmiä. Suuria ja keskisuuria valtionyhtiöitä olisi muutettava markkinatalouden ehdoilla toimiviksi riippumattomiksi yrityksiksi, joissa valtio olisi mukana vain pääomalla.

Pienempiä yrityksiä olisi myytävä, julistettava vararikkoon ja sulautettava. Omistusosuuksia voitaisiin myydä myös työntekijöille tai sijoittajille.

Tähänastisen valtionomistuksen sijasta Jiang Zemin puhui hallitsevan aseman antamisesta julkiselle tai yleiselle omistukselle. Valtion on kuitenkin edelleen valvottava avainaloja ja huolehdittava valtionyritysten kilpailukyvystä.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.