Kiina sensuroi Bohemian Rhapsody -elokuvan – tarinaa on lähes mahdoton ymmärtää

2:59
Näin luotiin Freddie Mercury Bohemian Rhapsody -elokuvaan

Homofoobisuudestaan tunnettu Kiina sensuroi käytännössä kaikki Bohemian Rhapsody -elokuvan homouteen viittaavat kohtaukset.

Näyttelijä Rami Malekin tulkinta legendaarisesta, edesmenneestä Queen-yhtyeen solistista Freddie Mercurysta on joutunut kiinalaisten elokuvaviranomaisten kynsiin. AV News kertoo, että homon Mercuryn elämää on sensuroitu Kiinassa niin paljon, että elokuvan juoni on tämän seurauksena täynnä ammottavia aukkoja. 

Elokuva on yleisesti muutenkin saanut kritiikkiä sekavuudestaan sekä siitä, että siinä on otettu varsin suuria taiteellisia vapauksia muun muassa Queen-yhtyeen historiallisten tapahtumien järjestyksen suhteen.

Homouteen viittaavien kohtausten poistamisen jälkeen elokuvaa on ollut uutisten mukaan lähes mahdotonta seurata ja ymmärtää. 

Leikkauspöydälle jääneiden kohtausten joukossa on muun muassa tilanne, jossa Mercury kertoo bänditovereilleen sairastavansa AIDSia. Myös Mercuryn rakastajat Paul Prenter sekä Jim Hutton on esitelty varsin epäselvästi, varsinkin Hutton jonka ensimmäiset kohtaukset eivät ole ilmeisesti elokuvan kiinalaisessa versiossa mukana lainkaan. 

Bohemian Rhapsodya on myös alkuperäisyydessään kritisoitu siitä, ettei se ylipäätään kerro tarpeeksi Mercuryn seksuaalisuudesta. 

Kiina on luopunut 1990-luvun lopulla homouden määrittämisestä rikokseksi ja 2000-luvun alussa sen määrittämisestä mielisairaudeksi, mutta maa on yleisesti Foreign Policyn mukaan edelleen varsin homofoobinen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja