Mainos

Kiina kiristänyt kansalaisten oikeuksia – aktivisti tuomittiin yli seitsemäksi vuodeksi vankilaan

Kiinalainen ihmisoikeusaktivisti on tuomittu yli seitsemäksi vuodeksi vankilaan valtionvastaisesta toiminnasta Kiinassa.

Kansainvälisten uutislähteiden mukaan vankeustuomion saanut aktivisti Hu Shigen on viime vuoden heinäkuussa pidätetyistä aktivisteista toinen, joka tuomittiin. Toisinajattelijoihin suunnatussa suurratsiassa pidätettiin 200 henkilöä, joiden mukana oli ihmisoikeusjuristeja sekä aktivisteja.

Aktivisti Zhai Yanmin tuomittiin tiistaina kolmeksi vuodeksi vankeuteen  bannereiden ja lippujen heiluttamisesta ja sloganeiden huutelusta.

Edelleen noin tusina juristeja ja aktivisteja pysyvät pidätettyinä. BBC:n mukaanturvatoimet ovat niin tiukat, ettei eräs pidätetty ei ole päässyt tapaamaan edes pientä vauvaansa. BBC:n mukaan miestä on pidetty vankina niin kauan, ettei hän edes tiedä olevansa nelikuukautisen vauvan isä. 

Kansalaisaktivisti ja vaikuttaminen ovat vaikeutuneet Kiinassa istuvan presidentin Xi Jingpingin myötä. Presidentti on entisestään tiukentanut valtion kontrollia siviiliyhteiskunnassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.