Mainos

Kiina haluaa lehdistön tottelevan hallinnon linjauksia

Median tulisi tiukasti ohjailla yleistä mielipidettä oikeaan suuntaan, sanoo kommunistipuolueen propagandapäällikkö.

Kiinan johtajat ovat määränneet maan viestimet noudattamaan kuuliaisesti kommunistipuolueen ohjeita ja edistämään presidentti Hu Jintaon näkemystä "harmonisesta yhteiskunnasta", kertovat kiinalaislehdet.

Presidentti ja useat muut puoluejohtajat tapasivat tiistaina 450 kiinalaistoimittajaa Pekingissä. Kansan Päivälehden mukaan johtajien viesti medialle oli selkeä: viestimien on askellettava hallituksen linjaa myötäillen.

Kommunistipuolueen propagandapäällikkö Li Changchun teroitti Kiinan journalistiliiton jäsenille, että median tulisi tiukasti ohjailla yleistä mielipidettä oikeaan suuntaan. Presidentin tärkeät puheet pitäisi hänen mukaansa julkaista kokonaisuudessaan, erityisesti puheenvuorot, joissa Hu käsittelee mieliaihettaan eli "harmonisen sosialistiyhteiskunnan rakentamista".

- Meidän on yhdistettävä koko puolueen ja kansan ajatukset puolueen keskuskomitean henkeen, Li sanoi Kansan Päivälehden mukaan.

Vallassa oleva kommunistipuolue valvoo tiiviisti kiinalaismediaa. Toimittajat ilman rajoja -järjestön mukaan Kiina kuuluu peränpitäjiin tarkasteltaessa lehdistön vapautta maailmassa: Kiina on 159:s listalla, jolla on kaikkiaan 167 maata.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.