Kiihtelysvaaran kirkon muistohartauteen osallistui yli sata – talkoohenki uuden kirkon puolesta kasvaa: "Kylällä on mieliala, että kyllä siihen kirkko nousee"

Hurja näky palopaikalla: Joensuun vanha kirkko tuhoutui täysin 1:03

Joensuun Kiihtelysvaaran kirkon muistohartauteen osallistui sunnuntaina aamupäivällä yli sata ihmistä, kertoo kirkkoherra Anne Angervo. Hartaustilaisuus pidettiin Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla, jossa myös sunnuntaimessut pidetään toistaiseksi.

Palaneen kirkon paikalla on vielä mustuneet rauniot jäljellä.

– Sieltä on pikkuisen jo lähdetty etsimään sellaista, mikä jäi palon jäljiltä. Meidän seurakuntamestari oli tuonut niitä tuonne seurakuntatalolle, missä muistohartaus oli. Nauloja ja ovenkahvoja – ne olivat siellä esillä, Angervo kertoi STT:lle.

Angervon mukaan seurakuntayhtymä ei ole vielä tehnyt päätöksiä siitä, rakennetaanko palaneen kirkon tilalle uusi. Kylällä sitä kyllä toivotaan.

– Kyllä siellä Kiihtelysvaaran kylällä on sellainen mieliala ja tunnelma, että kyllä siihen kirkko nousee. Talkoohenki on noussut vahvasti, Angervo sanoi.

Mitään päätöksiä tai suunnitelmia ei ole ehditty vielä tehdä, koska kirkon palosta on ehtinyt kulua vasta viikko.

– Varmaan lähiaikoina jotakin suunnitelmaa aletaan tehdä.

Siunaustilaisuudet pidetään toistaiseksi joko haudalla tai Pyhäselän kirkolla, Angervo kertoi. Myös Tuupovaaran kirkko on käytettävissä, mutta sinne on 35 kilometrin matka.

Kiihtelysvaaran vuonna 1770 valmistunut paanukattoinen puukirkko tuhoutui tulipalossa maan tasalle viikko sitten. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kirkon polttamisesta epäillyn 29-vuotiaan miehen. 

Lue myös:

    Uusimmat