Kiihkeimmät Trumpin kannattajat kehottivat haastajia luopumaan jo nyt – "Kilpa on ohi"

Trumpille järisyttävä murskavoitto Iowassa – esivaalit alkoivat 2:16
Trumpille järisyttävä murskavoitto Iowassa – esivaalit alkoivat

Kiihkeimmät ex-presidentti Donald Trumpin kannattajat vaativat Iowan vaalikokousten tulosten selvittyä Trumpin haastajia vetäytymään ehdokaskisasta jo nyt.

– Tämä on todellista. Antakaa toki tarjoilijoille juomarahaa lähtiessänne, mutta nämä esivaalit ovat ohi. Kilpa on ohi. Donald Trump on yhdistänyt republikaanipuolueen. Ron DeSantis oli kääntänyt postinsa tänne, ihan kuin olisi muuttanut. Millä hän perustelee jatkamistaan, kyseli edustajainhuoneen jäsen Matt Gaetz Des Moinesin vaalivalvojaisissa uutiskanava CNN:n mukaan.

Texasilainen edustajainhuoneen jäsen Ronny Jackson sanoi pitävänsä Iowan vaalikokouksia kisan käännekohtana.

– On mielestäni väistämätöntä, että hänestä tulee ehdokas. Haluan nähdä, että ystäväni ja kollegani hyppäävät mukaan kelkkaan, kiteytti Jackson.

Marjorie Taylor Green, edustajainhuoneen jäsen hänkin, oli samaa mieltä.

– Muiden tulisi luopua. Kampanjarahat ovat todella tärkeitä. Poliittiset konsultit ovat aika hyviä suostuttelemaan ehdokkaita pitäytymään kisassa paljon pitempään kuin mitä heidän kannattaisi tehdä, Green perusteli.

Trump voitti Iowan vaalikokoukset ylivoimaisesti. Ennusteiden mukaan hän saa 20 valitsijaa tarjolla olleista 40:stä, kun kakkoseksi yltäneen Floridan kuvernöörin DeSantisin saaliiksi tulisi vain seitsemän valitsijaa.

Lue myös:

    Uusimmat