Kirjeenvaihtajan kommentti: Nikki Haleyn kohtalonhetki on tiistaina – Trump kutsuu viimeistä haastajaansa "lintuaivoksi"

Esivaaleista Trumpin ja Haleyn kaksintaistelu 3:09
Katso: Esivaaleista tuli Trumpin ja Haleyn kaksintaistelu – keskittyvät toistensa kampittamiseen

Floridan kuvernööri Ron DeSantis jättäytyi pois presidenttikisasta. DeSantis ilmoitti asiasta videoviestillä ja kertoi samalla asettuvansa tukemaan entistä presidenttiä Donald Trumpia.

DeSantisin tiputtautuminen tarkoittaa, että tiistaina järjestettävissä New Hampshiren osavaltion republikaanien esivaaleista tulee kaksinkamppailu Trumpin ja hänen entisen YK-lähettilään Nikki Haleyn välillä.

New Hampshiren osavaltiota pidetään Haleyn viimeisenä mahdollisuutena ja Haley onkin koventanut kritiikkiään Trumpia vastaan. 

Republikaanipuolueen Trumpin vastustajat toivoisivat kovempaa kritiikkiä, sillä pääasiassa Haley lupaa muutosta ja sanoo Trumpin mukana tulevan vain kaaosta.

DeSantisin asettuminen Trumpin taakse auttanee Trumpia jonkin verran New Hampshiressa, mutta ei merkittävästi, sillä DeSantisin tuki on ollut osavaltiossa pientä. 

DeSantisin kampanja sammahti Iowassa epäonnistumisen jälkeen, sillä DeSantis laittoi sinne kampanjan kaikki voimavarat. 

Esivaalikisan edetessä Trump on koventanut hyökkäyksiä Haleya vastaan ja nimittää häntä muun muassa "lintuaivoksi".

New Hampshiren osavaltiossa on enemmän maltillisia republikaaneja, koulutettua ja sitoutumatonta äänestäjäkuntaa kuin Iowassa, joita Haley nimenomaan tavoittelee.

Osavaltion kannatuskyselyissä Haley on ollut parhaimmillaan muutaman prosenttiyksikön päässä Trumpista, mutta viimeisimmissä uutiskanava CNN:n kyselyssä eroa on 11 prosenttiyksikköä.

Haleyn mahdollisuuksia pidetään pieninä, mutta kampanja uskoo, että toivoa on niin pitkään kuin on toivoa. Varsinkin kuin New Hampshire on kuuluisa siitä, että se valitsee joskus altavastaajia vaaleissa. 

Lue myös:

    Uusimmat