Kiekkotähden tuuletukseen reagoitiin järkyttävästi – ex-seuran faneilla keitti yli

NHL:ssäkin takavuosina pelannut Lean Bergmann kuohutti jääkiekkoyleisöä Saksan DEL-liigan puolivälierissä ja on saanut sen jälkeen tappouhkauksia.

Bergmann kohtasi Eisbären Berlinin riveissä DEL-liigan puolivälierissä entisen seuransa Adler Mannheimin, jota hän edusti kahtena edellisenä kautena. Runkosarjakakkonen Eisbären Berlin eteni välieriin pudotettuaan runkosarjaseiska Adler Mannheimin otteluvoitoin 4–1.

Sarjan toisessa ottelussa, jonka berliiniläiset voittivat vieraissa 4–2, Bergmann juhli iskemäänsä 3–2-maalia provosoivasti.

25-vuotias saksalaishyökkääjä laittoi sormensa suunsa eteen ja niin sanotusti hyssytteli Mannheimin yleisöä. Hän lisäksi asetti kätensä korvalle.

Mannheimissa kiehuttiin ja elettä pidettiin epäkunnioittavana. Saksalaislehti Bild raportoi, että siinä missä Eisbären alkoi valmistaa Bergmannin tempun jälkeen erikoispaitoja 20 prosentin alennuksella, Mannheim vastasi niin, että aiemmat Mannheimin Bergmann-fanipaitansa takaisin luovuttavat saavat 25 prosentin alennuskupongin.

"Yli 1 000 viestiä"

Bergmann kehotti erottamaan urheilupuolen jään ulkopuolisista tapahtumista.

– Nyt pelaan Eisbärenissä. Minulle vain menestyksellä on merkitystä. Se, olenko ystävällinen ja miellyttävä, on minulle toissijaista. Muille voidaan antaa miellyttävimmän vastustajan mitali tai sertifikaatti. En tarvitse sitä, Bergmann paalutti.

Bergmann kertoi Bildille tapauksen nostattaneen suuresti laineita sosiaalisessa mediassa.

– Sain ehkä yli 1 000 viestiä. Kolmasosa oli positiivisia viestejä Berliinin ja jopa muiden seurojen faneilta. Kaksi kolmasosaa oli negatiivisia viestejä – vihaisia Mannheim-faneja. Esitettiin toiveita, että sairastuisin tai loukkaantuisin ja esitettiin tappouhkauksilla minua ja perhettäni kohtaan.

Bergmann sanoi, ettei ole tehnyt jään ulkopuolella koskaan mitään pahaa Mannheimia kohtaan. Hän ilmaisi arvostaneensa Mannheimin kannattajilta saamaansa tukea ja painotti, ettei luovu Mannheimin paidastaan.

Bergmann pelasi 13 NHL-ottelua San Jose Sharksissa kausina 2019–21. Vyölle kertyi yksi syöttöpiste.

Bergmann on edustanut Saksan maajoukkuetta olympialaisissa ja kaksissa MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat