Mainos

Kiander puolustaa liikepankkiesitystään

Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander puolustaa esitystään Suomen ja Ruotsin yhteisestä liikepankista. Kiander esitti eilen Demarissa, että Nordeasta tehtäisiin uusi valtion liikepankki Suomeen ja Ruotsiin. Hänen mukaansa pankin toinen omistaja voisi olla Ruotsin valtio, joka jo nyt on Nordean suurin omistaja.

Kiander kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että hänen mielestään ehdotuksessa ei ole kyse pankin sosialisoinnista. Hänen mukaansa kyse olisi siitä, että pankin pääomia vahvistettaisiin.

- Ruotsissa on riski ilmassa, että pankit eivät kestä ilman erityistä tukea. On ilmeistä, että ruotsalaiset pankit tarvitsevat lisää pääomaa.

Kiander toteaa, että Suomessa on myös sama ongelma.

- Vaikka meidän pankkimme ovat melko hyvässä kunnossa, niiden lainanantokykyä rajoittaa se, että omaa pääomaa ei ole enempää, Kiander kommentoi.

Euroopan keskuspankin odotetaan jälleen laskevan korkoaan tänään. Kiander toivoo keskuspankilta reilua laskupäätöstä.

- Minusta olisi hyvä, että korko etenisi oikein reippaasti alas päin. Se helpottaisi varmasti pankkien ja velallisten tilannetta. Siellähän on vielä kaksi prosenttiyksikköä jäljellä ennen kun ollaan nollassa. EKP:llä on varmaan kova henkinen vastarinta tätä nollaa vastaan, joten luulen, että me jäädään 0,5 prosenttiin, Kiander arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.