KHL-tähti Teemu Hartikainen kertoi viehtymyksestään outoon juomaan – kaikki lähti valmentajan sanoista: "Tuntuu, että se auttaa"

2:17
KHL-kausi peruttiin maaliskuun lopussa.

Suomeen maaliskuussa lentänyt Salavat Julajev Ufan jääkiekkoilija Teemu Hartikainen on vastaillut faniensa kysymyksiin. Yksi niistä koski erikoista juomaa, jonka ystäväksi kuopiolaislähtöinen KHL-tähti tunnustautuu.

Eräs fani toi esille tiedon, että Hartikainen olisi Ufan joukkueesta ainoa, joka juo kumissia. Kyseessä on hevosen maidosta valmistettu mieto alkoholijuoma, jota juodaan lähinnä Keski-Aasiassa.

– Hah! Muistan, kun saavuin ensimmäistä kertaa Ufaan ja Vladimir Jurzinov junior (seuran päävalmentaja 2012–15) sanoi minulle, että kumissi on hyväksi terveydelle. Kokeilin sitä ja pidin siitä. Joka kerta saunan tai treenin jälkeen juon pullon kumissia. Tuntuu, että se auttaa minua, Hartikainen kertoi Ufan verkkosivuilla.

Lopulta kokonaan keskeytetyn KHL-kauden jäätyä tauolle Hartikainen suuntasi Suomeen maaliskuussa. Kovana kalamiehenäkin tunnettu Hartikainen sanoi viettävänsä nyt koronapandemian aikana arkea järveä lähellä sijaitsevassa talossa.

– Teen aamuisin vähän töitä tai juoksen metsässä. Iltapäivällä treenaan omalla kuntosalillani, joka sijaitsee pohjakerroksessa, ja illalla menen saunaan. Kokkaan paljon enemmän ja käyn totta kai kalastamassa. En voi nähdä ystäviäni, joten tämä on joskus tylsää.

Venäjän kanssa vielä haasteita

Ufaa Leijonistakin tuttu Hartikainen on edustanut jo kaudesta 2013–14 lähtien. 29-vuotias hyökkääjä myöntää, ettei uskonut pelaavansa seurassa näin pitkään; takana on jo seitsemän kautta.

– Ajattelin, että pelaisin muutaman kauden täällä ja päättäisin sitten, mitä teen seuraavaksi. Aika on kuitenkin kulunut, ja minun perheeni sekä minä olemme nauttineet elämästä Ufassa ja erityisesti seurasta, jääkiekosta ja faneista.

Venäjän kielen kanssa on tosin vielä haasteita. Hartikaisen mukaan sanojen muistaminen on ollut hänelle vaikeaa, mutta hän uurastaa oppiakseen kieltä paremmin. Hartikainen esitti myös lupauksen, että hän puhuisi muutaman vuoden sisällä venäjää paremmin.

– Uskon, että osaan noin 200 venäläistä sanaa. Voin tehdä tilauksen ravintolassa tai soittaa taksin, ja ymmärrän jätkiä pukuhuoneessa, mutta olen silti vähän vaivautunut, Hartikainen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja