KHL kommentoi Jokerien kohupäätöstä MTV Urheilulle – vastauksissa ristiriitaa: "Jokerit teki päätöksen itsenäisesti"

6:26
Videolla MTV Uutiset Liven lähetys Jokerien otteluiden peruuntumisesta.

Jokerien KHL:n avausottelu siirtyi, kun kalenteriin torstaille merkittyä vieraspeliä Dinamo Minskiä vastaan ei koskaan pelattu. Ottelun perumisen syistä on liikkunut monenlaista tietoa. KHL antoi MTV Urheilulle oman vastauksensa, joka eroaa Jokereiden lausunnosta. 

Jokereille tuomittiin ottelusta 0–5-tappio, kun se peruutti lentonsa ja jäi Suomeen. Jokerit kertoi tiedotteessaan, että "torstaina aamupäivällä tehtiin päätös". 

Sanamuodosta ei selviä, että tekikö lopullisen päätöksen KHL vai Jokerit. GM Jari Kurri sanoi aiemmin MTV:n haastattelussa, että KHL päätti peruuttaa ottelun kokonaan. Kurri painotti myös Ylen haastattelussa, että päätös ottelun perumisesta tuli KHL:n puolelta. 

MTV Urheilu kysyi perumisen syistä KHL:n jääkiekkotoiminnan apulaisjohtaja Sergei Kozlovilta sähköpostilla. Vastauksessa allekirjoittajana oli KHL:n lehdistötoimisto. 

"Minsk takasin turvallisuuden"

KHL:n toimiston vastauksessa todetaan, että  KHL oli jatkuvasti yhteydessä Jokereiden johtoon ja noudatti neuvotteluissa yksiselitteistä kantaa, jonka mukaan ottelu saatettiin pelata vain ja ainoastaan sarjaohjelmassa ilmoitettuna päivänä.

– Dinamo Minsk puolestaan ​​takasi sekä Jokereille että kaikille muille liigan joukkueille turvallisuuden ja suojelun vierailullaan Minskiin. Jokerit teki itsenäisesti päätöksen olla osallistumatta Minskin otteluun. 

Lehdistötoimiston mukaan Jokerit tiedotti torstaina aamulla KHL:lle, ettei joukkue saavu Minskissa pelattavaan otteluun. Välittömästi tämän ilmoituksen jälkeen liiga julkaisi tiedon sen virallisilla verkkosivuilla.

Koska Jokerit ei saapunut KHL-otteluun, kurinpitosääntöjen 29. artiklan 15 kappaleen mukaan KHL laski Jokereille teknisen tappion ja sen jälkeen ilmoitti päätöksestä.

KHL kieltää Minskin turvallisuusuhan

Jokerit jäänee ainoaksi seuraksi, joka peruuttaa Minskissä pelattavaksi merkityn ottelun. 

– Mikään niistä seuroista, jotka ovat suunnitelleet vierasotteluja Minskissä lähitulevaisuudessa, eivät ole ilmoittaneet KHL:lle mistään Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä oleskeluun liittyvistä ongelmista.

– Dinamo Minsk on läpäissyt kaikki hakumenettelyt ja kauden valmiustarkastukset KHL-säännösten vaatimusten mukaisesti.

Jokerit aloittaa kauden lauantaina vieraissa Riian Dinamoa vastaan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja