Mainos

Kfor-joukot kiiruhtavat YK-poliisin tuloa Pristinaan

YK on viime aikoina joutunut arvostelun kohteeksi, sillä se on toiminut hyvin hitaasti luvattujen 3100 kansainvälisen poliisin saamiseksi Kosovoon. Poliisivoimien tiedottaja Dmitri Kaportsev sanoi, että yli 700 poliisia on saapunut Kosovoon muun muassa Argentiinasta, Britanniasta, Kanadasta, Saksasta, Ranskasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

Noin 315 poliisia on sijoitettu Pristinaan, missä poliisit ovat jo kahden viikon ajan toteuttaneet yhteispartiointia Kfor-joukkojen kanssa ja näin valmistelleet vallanvaihtoa. Wattonin mukaan Pristinan poliisien lukumäärän pitäisi yltää 500:aan aikaiseen syyskuuhun mennessä.

Rauhanturvaajat takavarikoivat tänään 120 pistoolia ja muuta asetta ja pidättivät kolme albaania pysäytettyään pakettiauton Etelä-Kosovossa. Kfor-joukot kertoivat asiasta päivittäisraportissaan tänään. Raportissaan rauhanturvaajat ilmoittivat myös kranaatti-iskusta ja kertoivat serbinaisen haavoittuneen lievästi autosta ammutuista luodeista. Kfor kuitenkin kertoi, että yleistilanne oli edellisten 24 tunnin aikana rauhallinen ja että rikokset vähenevät asteittain.

Siitä lähtien kun Kfor-joukot ottivat turvallisuustehtävät hoitoonsa Kosovossa kesäkuun 12. päivä, maakunnassa on tapahtunut 234 murhaa. Yli puolet murhista tapahtui Pristinassa. (STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.