Keväällä esikoisensa Roope Salmisen kanssa saanut Helmi-Leena Nummela kertoo kuinka on kokenut äitiyden – ja miten arki vauvan kanssa on sujunut: "Riippuu vähän siitä millainen oli edellinen yö"

1:20
Helmi-Leena Nummela vieraili Putous Allstarsissa Make-sketsihahmon seurana.

Äitiys on saanut Helmi-Leena Nummelan pohtimaan asioita hyvin eri kantilta kuin ennen.

Näyttelijä Helmi-Leena Nummela nähtiin pitkästä aikaa mukana Putouksen studioilla, kun näyttelijä vieraili Putous Allstarsin finaalilähetyksessä lauantaina 10. lokakuuta. Nummela kertoo osallistuneensä lähetykseen mielellään ja vierailu toikin naisen mieleen vahvoja muistoja menneisyydestä. 

– Kun se suora lähetys alkoi lähestyä, niin meni ihan kananlihalle, tuli sellaiset vanhat fläsärit siitä, että hui kohta pitäisi mennä. Oli kivaa käydä tekemässä tällainen pieni piipahdus. Ei tarvinnut jännittää itseään ihan kuoliaaksi.

Nummela oli itse mukana Putouksessa ohjelman 10. sekä 11. tuotantokaudella. Näyttelijä on päässyt opettelemaan vuoden 2020 aikana täysin uudenlaista elämää, sillä huhtikuussa hän sai esikoisensa Roope Salmisen kanssa, joka puolestaan on nähty Putouksen juontajana sen usealla tuotantokaudella. 

Nummelan mukaan uudenlainen elämä on sujunut hyvin ja vauva-arkeen on jo tuoreessa perheessä totuttu. Näyttelijä on myös palannut töihinsä ja hänellä on kuluvan syksynkin aikana kuvauksia. Koronatilanteesta huolimatta Nummelalla on riittänyt hyvin töitä, mistä hän on epävarmassa tilanteessa erityisen onnellinen. Myös tuore vanhemmuus sekä työnteko ovat yhdistyneet arjessa hyvin. 

– Tottakai vauvahan on sillä lailla ehdoton, että jos on vaikka huonoja öitä, niin sitä elämää ei voi sen ympärillä ihan kauheasti hallita. Mutta kaikki on mennyt kyllä tosi hyvin. 

Tuoreena äitinä erikoisessa maailmantilanteessa Nummela on käynyt läpi monia erilaisia tunteita sekä ajatuksia. Kuten monet vanhemmat, on myös Nummela miettinyt paljon sitä, millaiseen maailmaan hänen lapsensa syntyi sekä mitä kaikkea hän joutuu elämänsä aikana kohtaamaan. 

– Kun tämä on sellaista alituista hämmennystä ja epävarmuutta, tuntuu, että on vedetty vähän niinkuin matto jalkojen alta. 

– Mutta eihän maailmaa voi estää. Täytyy ajatella, että antaa hänelle niin hyvät työkalut kuin vain mahdollista. Mutta kyllä se mietityttää paljon. 

Arjessaan vauvan kanssa Nummela on kohdannut sanojensa mukaisesti tavallisia vauvaperheen haasteita. Yöt on nukuttu näyttelijän mukaan kohtalaisesti. 

– Ei ole ollut mitään koliikkia tai sellaista. Mutta välillä heräilyä ja tietysti yösyöttäminenkin herättelee. Ja sitten jos on aikaisia aamuja töissä, kun vaikka silloin kun olen tehnyt Syke-sarjaa, niin sitten ne jännittää enemmän kuin ennen. Riippuu vähän siitä millainen oli edellinen yö, että mikä se kunto ja oma vireystila sitten on. 

Nummela kertoo myös joutuneensa nöyrtymään sen edessä, ettei lapsi kysele vanhemmiltaan aikatauluja. Syke, jonka mukaan perhe elää, määriytyy vauvan mukaan. Äitiys on opettanut Nummelalle myös armoa sekä takonut häneen vahvan ajatuksen siitä, että on hyväksyttävä se, ettei kaikki ole aina omissa käsissä. 

Äitiys on antanut Nummelalle myös uutta perspektiiviä hänen omaan ammattiinsa näyttelijänä. 

– Kyllä se on laskenut hartioita ja rentouttanut, vienyt sitä fokusta oikeaan paikkaan. Olen entistä enemmän alkanut arvostaa arkea ja sellaisia ihan tavallisia asioita. Koti-iltaa, kylvettämistä, semmoista. Se vauvan kanssa oleminen on kuitenkin sillä tavalla puhdasta preesensiä. Ja sitähän tämä näytteleminenkin on. Luulen kyllä, että se tuo paljon lisää kaikkeen. 

Lisäksi Nummelan ei tarvitse pitkään miettiä, kun häneltä kysyy, mikä on hänen mielipuuhaansa vauvan kanssa. 

– Päikkärit! Se on ehkä parasta, näyttelijä nauraa.

Putous Allstars -jaksot löydät mtv-palvelusta!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja