Mainos

Kettutarhan nahoittamo paloi Lappajärvellä

Turkistarhan nahoittamossa raivonnut tulipalo aiheutti useitten miljoonien markkojen vahingot varhain tänä aamuna Lappajärven Itäkylässä. Tuhoutuneessa rakennuksessa oli koneitten ja laitteitten lisäksi mm. 20 tonnia turkiseläinten rasvaa sekä arviolta 2000 siniketun- ja 13 000 hillerin nahkaa.

Lappajärven palopäällikön Reijo Kedon mukaan suurimman ongelman sammutustyölle aiheutti suuri eläinrasvamäärä. Se kiehui kuumuudessa, joten vesi ei siihen tehonnut. Avuksi saatiin kuitenkin vaahtoyksiköt Kokkolan palokunnasta ja Ilmasotakoulusta Kauhavalta.

Palon alkusyy ei ollut selvillä vielä tänään iltapäivällä. Keto kuitenkin sanoi, että palon todettiin syttyneen 20 x 60 metrin laajuisen rakennuksen keskiosasta. Syttymissyynä saattavat Kedon mukaan olla koneet ja laitteet. Nahoittamossa käytettiin myös purua.

Kedon mukaan lähimmästä tarhasta evakuoitiin eläimiä, eikä yhtään eläintä hänen tietonsa mukaan kuollut palossa. Tarha on Lappajärven toiseksi suurin ja yksi Etelä-Pohjanmaan suurimmista. Rikospoliisi jatkaa tutkimuksia palon alkusyyn selvittämiseksi huomisaamuna, kunhan raivaustyöt on saatu suoritetuksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.