Ketjuravintoloiden toiminta hiipuu ja ihmisiä siiretään koronan takia uusiin tehtäviin – ravintolapäällikkö kertoo, miltä vaihto Prismaan tuntuu

Ketjuravintoloiden toiminta hiipuu ja ihmisiä siiretään uusiin tehtäviin – haastattelussa ravintolapäällikkö, jonka työt vaihtuivat nyt Prismaan 4:22
Ravintoloiden työntekijöitä siirretään nyt muun muassa markettien avuksi. Näin muutos on otettu vastaan.

Koronavirus kurittaa ravintolatoimintaa kovalla kädellä, ja monet paikat ovat poikkeusolojen vuoksi menneet kiinni.

Myös HOK-Elannon kaikki 82 ravintolaa sulkevat ovensa toistaiseksi, ja niiden henkilökunta siirtyy osuuskaupan sisällä marketteihin uusiin tehtäviin.

Kaikkiaan väkeä siirtyy noin pariin sataan marketkaupan toimipaikkaan.

HOK-Elannon marketkaupan ketjut, kuten muun muassa Prismat, S-marketit ja Alepat pystyvät työllistämään ravintoloiden noin 800 työntekijää erilaisiin kaupan alan tehtäviin.

Myös Kaaren Prisman riveihin on saatu vahvistusta ravintolatyöntekijöistä. Johtaja Ilkka Riiali ottaa apukädet ilolla vastaan.

– Meidän tilannehan on myös haastava, paineet ovat kasvaneet tavaramäärien kanssa, ja samaan aikaan joudutaan erittäin pienistäkin syistä pitämään pitkiä sairaslomia varotoimenopiteenä.

HOK-Elannon sisältä Kaaren Prismaan on siirtynyt tässä vaiheessa kolmisenkymmentä työntekijää.

– Jokaiselle löytyy kyllä ihan varmasti töitä tällä hetkellä.

Riialin mukaan työntekijöiden siirtelyssä on omat haasteensa.

– Toki tämä on prosessina aika mittava, koska kaikkien kanssa pitää käydä jonkin tason perehdytys läpi. Tässä vaiheessa ei ihan täydellistä normaalia perehdytystä ehditä tehdä.

"Päivä kerrallaan mennään"

Liina Liehunen on yksi niistä monista HOK-Elannon työntekijöistä, jotka ovat vaihtaneet tehtäviä poikkeustilanteen vuoksi. Hän on juuri aloittanut työt Kaaren Prismassa.

Aiemmassa tehtävässään Liehunen työskenteli Fafa's Sokoksen ravintolapäällikkönä.

– Siellä tein keittiöhommia ja kassalla asiakaspalvelua. Nyt olen täällä käyttötavarapuolella. Tänään olen esimerkiksi lajitellut t-paitoja ja laittanut kenkiä hyllyyn.

– Tosi hyvä fiilis tällä hetkellä!

Kenelläkään ei ole tietoa kauanko poikkeusolot kestävät Suomessa, joten Liehunenkaan ei tiedä, miten pitkään Prisman pesti kestää.

– Ei ole vielä mitään tietoa tulevasta, mutta töitä pitäisi kaikille riittää, niin päivä kerrallaan mennään.

Lue myös:

    Uusimmat