Mainos

Keskustan Sipilä Microsoftista: Päättäjien on ratkaistava kaksi ongelmaa

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoo, että Microsoftin irtisanomisuutisen johdosta tarvitaan lukuisia yhtäaikaisia toimia. Hänellä on myös ehdottaa töitä irtisanottaville työntekijöille.

Sipilä ehdottaa, että työttömiksi joutuville työntekijöille voisi löytyä töitä uuden sote-tietojärjestelmän kehittämisen parista.

–Meidän päättäjien on nopeasti löydettävä ratkaisu siihen, miten voidaan ratkaista kaksi ongelmaa yhtä aikaa: tarvitsemme kipeästi kunnollisen tietojärjestelmäratkaisun uusille sote-alueille ja sen on oltava valmis viimeistään vuoden 2016 lopussa. Toisaalta meillä on työttömänä tuhansia ohjelmistoalan huippuosaajia, hän sanoo tiedotteessa.

– Sote-ratkaisumme on määrätietoisesti toteutettuna ainutlaatuinen maailmalla. Jos tahtoa on, niin työttömäksi jääneet ohjelmisto-osaajat rakentavat Suomeen maailman parhaan terveydenhuollon tietojärjestelmän. Ja se käy kaupaksi muillekin.

Lisäksi ponnisteluja uusien yritysten synnyttämiseksi on Sipilän mukaan jatkettava. Olemassa olevien yritysten kasvua on tuettava kaikin käytettävissä olevin keinoin.

– Tarvitsemme esimerkiksi esittämäämme kasvurahastoa omanpääoman saannin helpottamiseksi yhteistyössä yksityisen rahan kanssa. Finnveran ja Tekesin resursoinnista on pidettävä huolta, Sipilä sanoo tiedotteessa.

Sipilä huomauttaa, että onneksi Suomi jää vielä Microsoftin matkapuhelimia kehittävien maiden joukkoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.