Mainos

Keskustan puheenjohtajakisa kiristyy: Yli 400 naista tukee Kulmunia, Kaikkosella ministeritason tukea

6:39
Keskustan puheenjohtajakilpa käynnistyi toden teolla elokuussa. Kärkiehdokkaat kertoivat tuolloin MTV Uutiset Livessä, mitä kamppailulta odottavat.

Elinkeinoministeri Katri Kulmunin valintaa keskustan uudeksi puheenjohtajaksi on ilmoittautunut tukemaan 456 naista, joista monet ovat keskustan järjestöaktiiveja. Jo aiemmin keskustan naisjärjestö on asettunut tukemaan Kulmunia.

– Ei tietenkään naista pidä tukea vain siksi, että hän on nainen, sanoo Kulmunin kampanjapäällikkö, Peräpohjolan keskustanaisten puheenjohtaja Tuija Palosaari tiedotteessa.

Hänen mukaansa Kulmunin kyvyt, vahva aatteellisuus ja pitkä kokemus keskustalaisen kansanliikkeen eri tasoilta antavat loistavat edellytykset palauttaa keskusta vaalivoittojen tielle.

– Eikä siinä tietenkään ole mitään pahaa, että hän on napakka nainen, joka uskaltaa pitää päänsä ja puolustaa näkemyksiään myös miesten maailmassa, Palosaari jatkaa.

Kulmunin tueksi on ilmoittautunut myös muun muassa europarlamenttiin siirtynyt Mauri Pekkarinen sekä joukko muita keskustan miespuolisia veteraanipoliitikkoja.

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan lauantaina Kouvolassa.

Ministeritason tukea Kaikkoselle

Aiemmin tänään joukko keskustan tunnetuimpia naispoliitikkoja asettui tukemaan Antti Kaikkosta keskustan uudeksi puheenjohtajaksi. Kaikkosen kannattajiksi ilmoittautuvat muun muassa entinen pääministeri ja puoluejohtaja Anneli Jäätteenmäki sekä entiset ministerit Liisa Hyssälä, Eeva Kuuskoski ja Anu Vehviläinen.

Lisäksi listalla ovat mukana europarlamentaarikko Elsi Katainen ja kansanedustajana ja europarlamentaarikkona toiminut Mirja Ryynänen.

– Keskustan puheenjohtajan tehtävä on vaativa, painava vastuun paikka. Näemme, että nyt vaikeassa tilanteessa puolue tarvitsee kokeneen, keskustelevan puheenjohtajan, jolla on laaja käsitys suomalaisten erilaisista elämänpiireistä, Kaikkosen tukijat toteavat.

Ministerin tehtävästä perhevapaalle jäänyt Annika Saarikko ilmoittautui Kaikkosen kannattajaksi eilen.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja