Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja vaihtuu – Eeva Kalli pyrkii Juha Pylvään tilalle

Kansanedustaja Eeva Kalli tavoittelee Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikkaa. Kalli on tällä hetkellä ryhmän 1. varapuheenjohtaja.

– Olen kiinnostunut ja punnintani tehnyt. Olen päättänyt tavoitella eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävää. Ajat ovat vakavat ja tarvitaan politiikkaa, joka luo turvaa ja toivoa, Kalli sanoo MTV Uutisille.

Kalli on ensimmäisen kauden kansanedustaja Satakunnan Eurasta.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikka vapautui, koska nykyinen vetäjä Juha Pylväs jättää tehtävän lähipiirissä todetun vakavan sairauden vuoksi. Ylivieskalainen kansanedustaja ei asetu enää ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Vuorokaudessa on tietty määrä tunteja ja siksi olen joutunut pohtimaan luottamustoimiani. Myös eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävää. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että minua tarvitaan nyt kipeämmin muualla, Pylväs kirjoitti viime viikon torstaina Facebookissa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja valitaan ylihuomenna ryhmäkokouksessa. Samalla myös muu ryhmäjohto vaihtuu. Toistaiseksi Pylvään paikalle ei ole Eeva Kallin lisäksi ilmoittautunut muita ehdokkaita.

Samassa kokouksessa valitaan myös keskustan ehdokas ympäristövaliokunnan puheenjohtajaksi Juha Sipilän tilalle.  

Lue myös:

    Uusimmat