Mainos

Keskusta: Millä valtakirjalla Stubbin porukka päättää tulevaisuudesta?

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen ihmettelee, millä valtakirjalla Alexander Stubbin hallitus päättää seuraajansa puolesta. Samalla hän huomauttaa, että elvytys keskittyy etelään eikä luo uudenlaisia työpaikkoja. Eilisissä minihallitusneuvotteluissa sovittiin 1,1 miljardin euron kasvu- ja työllisyyspaketista.

Keskusta: Elvytys keskittyy etelään

"Elvytys keskittyy Espooseen, Helsinkiin ja Tampereelle liikenne- ja asuntorakentamisen hankkeina.  Näillä ei valitettavasti saada Suomea nousuun eikä uudisteta teollisuuden pohjaa. Samalla hallitus käänsi selkänsä muulle Suomelle."

Keskustan Tiilikaisen mukaan Stubbin hallituksen ohjelmalla Suomen suunta ei muutu.  

- Nyt olisi tarvittu välittömiä toimia sekä pidemmän aikavälin kasvua ja työpaikkoja luovia uudistuksia. Sen sijaan uusvanha hallitus on tekemässä päätöksiä enemmän tai vähemmän seuraavan hallituksen puolesta. Joutuu kysymään, millä valtakirjalla? Vaalit ovat jo kymmenen kuukauden kuluttua, Tiilikainen toteaa lähettämässään tiedotteessa.

Tiilikainen muistuttaa, että Suomen velkaantuminenkin jatkuu lähes seuraavan vaalikauden loppuun.

- Toisin kuin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne lupasi lapsilisien leikkaamista eikä työttömyysturvan ja eläkkeiden leikkaamista peruta. Keskustan mielestä myös työttömyyttä ja kuntien kustannuksia lisäävä kotihoidontuen pakkokiintiöinti sekä veronmaksajille kallis ja toimimaton oppivelvollisuusiän pidentäminen olisi pitänyt perua, Tiilikainen jatkaa.

Lisäksi keskusta kiinnittää huomiota siihen, että espoolaisen Stubbin ja mäntsäläläisen Rinteen vetämä hallitus keskittää elvytystä Espoon, Helsingin ja Tampereen liikenne- ja asuntorakentamiseen.

- Näillä ei valitettavasti saada Suomea nousuun eikä uudisteta teollisuuden pohjaa. Samalla hallitus käänsi selkänsä muulle Suomelle. Näissäkin asioissa tämä hallitus on päättämässä seuraajansa puolesta. Esimerkiksi länsimetroa koskeva päätös ollaan tekemässä vasta vuonna 2017.

Myös Vasemmiston Arhinmäki kriittinen

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kritisoi blogissaan hallitusohjelmaa. Hänen mukaansa ohjelma ei korjaa kehysriihen päätöksiä, joiden takia vasemmistoliitto jätti keväällä hallituksen.  

Arhinmäen mielestä suurin ongelma on työttömien, eläkeläisten ja opiskelijoiden perusturvaan kohdistuva indeksileikkaus, johon minihallitusneuvotteluissa ei tehty muutoksia.  

Energiayhtiöitä koskevan windfall-veron perumista Arhinmäki pitää huonona päätöksenä, sillä hänen mukaansa päätöksellä ei ole työllistävää vaikutusta.  

Arhinmäki kehuu ohjelmaa joukkoliikenteen tukemisesta, kun rahaa ohjataan Länsimetron jatkeeseen, Pisara-rataan sekä Tampereen raitiotiehen. Toisaalta hän kritisoi, että erityisesti pohjoisen Suomen tieverkolle paketti ei ole paras mahdollinen.  

     

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja