Keskusta julkaisi aluevaaliohjelmansa: Puolue lupaa kaikkiin kuntiin lääkäripalveluja tarjoavan sote-aseman

1:46
Keskusta kokoontui syyskuun alkupuolella Himokselle. Katso yltä uutisjuttu aiheesta.

Jokaisessa kunnassa pitää olla vähintään yksi sosiaali- ja terveydenhuollon asema, linjaa aluevaaliohjelmansa julkaissut keskusta.

Kunnalliselta sote-asemalta voisi keskustan vaaliohjelman mukaan saada lähipalveluja. Puheenjohtaja Annika Saarikon mukaan asemien palvelutarjonta voi poiketa toisistaan.

Saarikko täsmensi kysyttäessä, että jokaisessa kunnassa on oltava saatavilla lääkäripalveluita. Niiden mittakaava on hänen mukaansa kuitenkin alueellinen ja paikallinen ratkaisu.

Lisäksi hän arveli, että digitaalisuus tulee monin paikoin auttamaan palveluiden saamisessa.

Puolueen oma vaalitavoite on, että enemmistö uusista hyvinvointialueista tulee olemaan keskustajohtoisia.

Saarikko pohtii vielä ehdokkuuttaan

Eduskunnan hyväksymässä sote-uudistuksessa sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirretään hyvinvointialueille. Pelastustoimeen liittyen keskusta vaatii sopimuspalokuntien toiminnan turvaamista ja sitä, ettei yhtäkään palokuntaa saa lakkauttaa.

Palveluista vastaa jatkossa 21 hyvinvointialuetta ja Helsingin kaupunki. Saarikko sanoi, ettei itse ole vielä päättänyt, asettuuko hän ehdolle. Jos hän olisi ehdolla, oripääläinen pyrkisi Varsinais-Suomen aluevaltuustoon.

Suomen ensimmäiset aluevaalit pidetään 23. tammikuuta. Toisin kuin muualla maassa, Helsingissä ei tammikuussa äänestetä, koska se ei ole erillinen hyvinvointialue.

Keskusta myös linjaa tavoitteestaan laajentaa maakuntahallintoa vastaisuudessa. Puolueen vaaliohjelmassa vaaditaan, että valtaa on siirrettävä ministeriöistä ja muusta valtionhallinnosta lähemmäs suomalaisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja