Vasemmistoliiton aluevaalitavoitteena taata nykyistä paremmat palvelut

Vasemmistoliiton aluevaalitavoitteena tammikuun aluevaaleissa on taata nykyistä paremmat palvelut kaikille ja parantaa sote-ammattilaisten työoloja.

Puolueen mielestä maakunnallisilla hyvinvointialueilla pitää alentaa asiakasmaksuja ja poistaa terveyskeskusmaksu.  

– Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut ovat kriisiytymässä. Sotevaaleissa valittavilla päättäjillä on mahdollisuus muuttaa nykykehityksen suunta, sanoo puolueen puheenjohtaja Li Andersson tiedotteessa.

Hänen mukaansa päättäjillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että jokainen suomalainen saa tulevaisuudessa hyvät ja oikea-aikaiset palvelut varallisuuteen, asuinpaikkaan tai taustaan katsomatta. 

Vaaliohjelmassaan vasemmistoliitto pitää tärkeimpänä tavoitteenaan, että vuonna 2023 toimintansa aloittavat hyvinvointialueet asettavat ihmisen palveluiden ja uudistuksen keskiöön ja ihmisten välinen tasa-arvo lisääntyy. 

Sote-alan työvoimapula on vasemmistoliiton mielestä akuutti kriisi, joka on pakko ratkaista. Hoitoon pääsyä pitäisi nopeuttaa ja jonoja lyhentää. Lähipalveluja täytyisi vahvistaa. 

–  Sote-alan työvoimapulaan vastaamiseksi tulee lisätä koulutusmääriä, mutta ongelma ei tule ratkeamaan, ellei lisäksi paranneta sote-alan ammattilaisten palkkausta ja työoloja. Hyvinvointialueilla tulevina työnantajina ja niiden päättäjillä on tässä aivan keskeinen rooli, Andersson painottaa.

Seitsemän vuorokauden hoitotakuu perusterveydenhuoltoon

Anderssonin mukaan vasemmistoliitto vaatii, että jokainen hyvinvointialue laatii välittömästi toimenpideohjelman, jossa selvitetään rekrytointitarpeet.

Yhteistyössä alan ammattijärjestöjen kanssa linjattaisiin toimenpiteet työolojen parantamiseksi.

Hyvinvointialueiden on vasemmistoliiton mukaan pantava voimaan seitsemän vuorokauden hoitotakuu koko perusterveydenhuollossa. Kaikissa sosiaali- ja terveyskeskuksissa pitää olla tarjolla perustason mielenterveyden hoitoon liittyvää osaamista ja palveluita. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja