Keskuspölynimuri kerrostaloasuntoon

Pientaloissa keskuspölynimuri alkaa olla jo arkipäivää. Kerrostaloasuntoihin sitä sen sijaan harvemmin on asennettu, mutta jälkiasennus on mahdollista - eikä edes kovin vaikeaakaan.

Keskuspölynimurilla on monia etuja: imuroitu ilma puhalletaan ulos, joten siivoaminen on tehokkaampaa ja pölyjen pyyhkimisen tarve vähenee. Imuri on kevyt käyttää ja hiljainen. Teräskuorinen imuri on myös paloturvallinen ja kestävä.

Asennettaessa keskuspölynimuria kerrostaloasuntoon on asiasta ilmoitettava isännöitsijälle ja taloyhtiölle, käytännössä yhtiön muille osakkaille. Mitään erityismääräyksiä ei ole, joten viranomaislupia tai muuta paperisotaa jälkiasennuksesta ei synny. Talon muutkin asukkaat saattavat kiinnostua keskuspölynimurin asentamisesta omaan asuntoonsa.

Asennus aloitetaan tutustumalla asennusohjeeseen. Keittiön kaapistosta irroitetaan yläsokkeli, jonka taakse poistoputken voi sijoittaa. Poistoputkea varten ulkoseinässä on oltava reikä, kuten myös sisäseinässä / -seinissä riippuen imurin keskusyksikön asennuspaikasta.

Keskusyksikön voi asentaa esimerkiksi vessaan tai vaatehuoneeseen. Seinätelineelle tarvitaan reikä, samoin imurasioille. Imu- ja poistoputket asennetaan seinään, imurasiat paikoilleen, seinäteline ja keskusyksikön kannatinorret asennetaan. Seuraavaksi asennetaan poistoputki ja äänenvaimennin. Näkyviin jäävät osat koteloidaan. Sitten vain keskusyksikkö paikoilleen ja koekäyttöön!

Lue myös:

    Uusimmat