Mainos

Keskosvauvan uskomaton selviytymistarina: Syntyi vain päiviä sen jälkeen, kun abortin tekeminen olisi vielä ollut laillista

Francesca Bradley-Curran syntyi keskosena; hän painoi vain 623 grammaa. Tyttö syntyi vain kaksi päivää sen jälkeen, kun abortin tekeminen olisi ollut vielä laillista.

Pian synnytyksen jälkeen tuore äiti Victoria Bradley sai kuulla, että hänen tyttärensä todennäköisesti kuolisi. Francesca Bradley-Curran syntyi keskosena; hän painoi vain 623 grammaa. Hoitajat tekivät 37-vuotiaalle äidille jopa muistoja lapsen jalan- ja kädenjäljistä, sillä Francescan ei oletettu selviävän – tyttö oli Daily Mailin mukaan syntynyt vain kaksi päivää sen jälkeen, kun abortin tekeminen olisi ollut vielä laillista.

– On pelottavaa tietää, että jos hän olisi (syntynyt) pari päivää aiemmin, he (lääkärit) eivät olisi yrittäneet pelastaa häntä, äiti kommentoi Daily Mailin mukaan.

Brittilain mukaan vauvat, jotka syntyvät liian aikaisin, eivät ole "elinkelpoisia", eikä heitä näin ollen avusteta. Aiheesta ja elinkelpoisuusmääritteen rajasta on käyty runsaasti keskustelua. 

Suomessa abortin  viimeinen takaraja on 20. raskausviikko, sikiöpoikkeavuuden kohdalla 24. raskausviikko. Briteissä raja on myös 24. raskausviikko.

Jo itse raskaus oli ollut Victorialle järkytys, sillä hänelle oli kerrottu, että lasten saaminen ”luontaisesti” saattaisi olla hänelle mahdotonta.

– Francesca oli ihme jo ennen syntymäänsä, Victoria kuvasi Liverpool Echo -lehdelle.

– Vei 11 minuuttia saada hänet hengittämään. Hän oli niin pieni, että hänen jalkansa olivat pennyn kolikon kokoiset.

Brittipennyn halkaisija on noin kaksi senttiä. 

Vaikeista olosuhteista huolimatta Francesca taisteli. Hän kävi läpi verenmyrkytyksen ja luhistuneen keuhkon. 

– Hän näytti aivan sikiöltä, sellaiselta, joita näkee ultraäänessä. Hänellä ei ollut kulmakarvoja, ja sen 17 viikon ajan, jotka hän vietti sairaalassa, katsoimme hänen kasvavan kirjaimellisesti vauvaksi silmiemme edessä. Se oli kuin olisi nähnyt ihmeen, Victoria kuvaa.

Francesca on nyt yhdeksänkuinen vauva. Hän kehittyy hyvin. Lääkäreiden mukaan on ihmeellistä, että Francesca selvisi.

– On ihanaa saada hänet viimein kotiin. En uskonut, että hän saapuisi tänne, äiti totesi.

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.