Mainos

Keskon tulos parani

Keskon viime vuoden tulos ilman satunnaisia eriä oli 173 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli 162 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi 6,3 prosenttia.

Kesko-konsernin voitto ennen satunnaisia eriä ja veroja oli viime vuonna 172,9 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2003 oli 161,6 miljoonaa euroa. Se on 2,3 prosenttia liikevaihdosta. Liikevoitto oli 175,6 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2003 oli 157,6 miljoonaa euroa. Tulostaan paransivat eniten Keswell ja Rautakesko.

Tulos osaketta kohden nousi edellisen vuoden 1,05 eurosta 1,26 euroon.

Konsernin ennakoi toimialoista erityisesti rauta- ja käyttötavarakaupan kasvavan Suomessa vuoden 2005 ensimmäisellä vuosipuoliskolla markkinoiden kasvua nopeammin ja muiden toimialojen markkinoiden kehitystä vastaavasti markkinakatsauksessa esitetyllä tavalla.

Kokonaisliikevaihdon konserni ennakoi ylittävän ensimmäisellä vuosipuoliskolla viime vuoden tason, vaikka aktiivinen hintakilpailu hidastaa Ruokakeskon vähittäiskaupan euromääräistä myyntiä kotimaassa. Toiminnan laajentamisesta ja yritysjärjestelyistä johtuen konserni odottaa myynnin kasvavan edelleen muissa maissa Suomea voimakkaammin.

Kesko-konsernin ennakoi kannattavuuden säilyvän hyvänä, vaikka odottaakin vuoden 2005 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen jäävän edellisvuoden vastaavaa kautta pienemmäksi päivittäistavarakaupan kireän kilpailutilanteen ja eri toimialojen kehittämis- ja laajentamiskustannusten takia.

Kilpailuvirasto esittää kilpailunrikkomismaksua

Kilpailuvirasto esittää Keskolle ja K-ruokakauppiasyhdistys ry:lle kilpailunrikkomismaksua, koska K-ketjujen kauppiaat ovat viraston selvitysten mukaan tehneet kiellettyä horisontaalista hintayhteistyötä 1990-luvun lopulla.

Kilpailuvirasto kertoi esittäneensä markkinaoikeudelle tänään, että Keskolle määrättäisiin 100 000 euron ja K-ruokakauppiasyhdistykselle 10 000 euron maksut. Viraston mukaan päätökset epäillystä hintayhteistyöstä tehtiin ketjujen johtokunnissa.

Kilpailuviraston mukaan ketjujen päivittäistavaroille oli määritelty enimmäishintoja vuosina 1997-2000.

-Enimmäishintojen asettamiselle haettiin Kilpailuvirastolta poikkeuslupaa vuonna 1998, mutta lupa evättiin. Hintayhteistyötä jatkettiin viraston kielteisestä ratkaisusta huolimatta, Kilpailuvirasto sanoi tiedotteessaan.

Viraston mukaan maksujen suuruutta määriteltäessä on otettu huomioon, että Kesko on myötävaikuttanut kilpailunrajoitusten selvittämiseen. Kesko vahvisti tiedotteessa saaneensa tiedon Kilpailuviraston esityksestä, mutta ei muuten kommentoinut asiaa.

(MTV3-Kauppalehti-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 09.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.