Kesko teki historiallisen kovan tuloksen

Kauppakonserni Kesko teki heinä-syyskuussa väkevän tulosparannuksen. Pääjohtaja Mikko Helanderin mukaan Keskon myynti kasvoi ja kannattavuus parani kaikilla toimialoilla.

Helanderin mukaan myynti kasvoi ja kannattavuus parani Keskon kaikilla toimialoilla, eli päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa.

Vertailukelpoinen liikevoitto kohosi 236,4 miljoonaan euroon eli uuteen ennätykseen.  Tulos kasvoi yli 54 miljoonaa euroa vuoden takaisesta. Liikevaihto kasvoi vertailukelpoisesti lähes kahdeksan prosenttia ja oli 2,9 miljardia euroa.

Keskon vahva suoritus oli jo pitkälti tiedossa etukäteen. Kesko tarjoili kaksi viikkoa sitten positiivisen tulosvaroituksen, jossa yhtiö kertoi alustavia tulostietoja kolmannelta vuosineljännekseltä.

Kesko on antanut tänä vuonna jo kolme positiivista tulosvaroitusta. Voimassa olevan ohjeistuksen mukaan yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto on tänä vuonna 740–800 miljoonan euron haarukassa.

Komponenttipula hidastanut uusien autojen toimituksia

Helander sanoi ruokakaupan kehityksen jatkuneen vahvana. Pääjohtajan mukaan ruoan verkkokauppa kasvoi 17 prosenttia vahvasta vertailukaudesta huolimatta. Lisäksi Keskon markkinaosuus ruokakaupassa kasvoi.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kasvu jatkui yritysasiakaskaupan vetämänä.

–  Suomessa Onnisen ja K-raudan kehitys jatkui vahvana. Myös Norjassa ja Ruotsissa myynti ja kannattavuus kehittyivät hyvin sekä rautakaupassa että teknisessä kaupassa, Helander sanoi osavuosikatsauksessa.

Autokaupassa kannattavuutta ovat Helanderin mukaan tukeneet myyntikatteen kasvu ja kustannusten sopeuttaminen.

–  Sekä uusien että käytettyjen autojen kysyntä oli vahvaa. Komponenttipulasta johtuva saatavuusongelma on kuitenkin hidastanut uusien autojen toimituksia ja käytettyjen autojen saatavuutta, Helander kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat