Mainos

Kesko ostaa Siwat ja Valintatalot

Kaupan alan palveluyritys Kesko ostaa Suomen Lähikaupan.

Siwat ja Valintatalot siirtyvät Keskon omistukseen, kun Keskon tytäryhtiö Ruokakesko ostaa pääomasijoittaja Tritonilta Suomen Lähikaupan.

Kesko hakee kasvua päivittäistavarakaupassa, ja yksi painopistealueista on lähikauppaverkoston kasvattaminen, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo tiedotteessa. Kauppa mahdollistaa Helanderin mukaan myös merkittävät synergiaedut.

– Suomen Lähikaupalla on erinomaisia liikepaikkoja, ja yrityskaupan myötä pystymme toteuttamaan strategiaamme suunniteltua nopeammin ja merkittävästi pienemmillä investoinneilla. Kilpailu Suomen päivittäistavarakaupassa on kovaa, ja kuluttajien ostovoiman heikentyminen on entisestään kiristänyt sitä, Helander sanoo.  

Velaton kauppahinta on noin 60 miljoonaa euroa, Kesko kertoi tiedotteessaan. Suomen Lähikaupan liikevaihto oli vime vuonna hieman vaille miljardi euroa ja tappio ennen veroja 11,6 miljoonaa euroa.

Kauppa edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän, ja sen arvioidaan toteutuvan ensi vuoden alkupuoliskolla. Kesko järjestää kaupasta tiedotustilaisuuden tänään aamupäivällä.

Suomen Lähikauppa -ketjussa on yhteensä 643 Siwaa ja Valintataloa, jotka työllistävät 4100 ihmistä.  

Keskon alla toimivat muun muassa Anttila-tavaratalot sekä K-kaupat.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.