Keskieläke nousi viime vuonna 1 845 euroon kuukaudessa – naisilla keskieläke oli viidenneksen pienempi kuin miehillä

Eläkkeet kasvavat lähivuosina palkkoja nopeammin:"Hyvä, että vaikeassa tilanteessa tulee edes jotain" 2:10
Katso myös: Eläkkeet kasvavat lähivuosina palkkoja nopeammin:"Hyvä, että vaikeassa tilanteessa tulee edes jotain" (MTV Uutiset 13. lokakuuta 2022)

Naisilla keskieläke oli viidenneksen pienempi kuin miehillä.

Suomalaisten keskimääräinen kuukausieläke nousi viime vuonna ensi kertaa yli 1  800 euroon, kertoo Eläketurvakeskus (ETK). Keskieläke oli 1  845 euroa kuukaudessa, kun se toissa vuonna oli 1  784 euroa.

Mediaanieläke oli viime vuonna 1  614 euroa kuukaudessa. Mediaani tarkoittaa suuruusjärjestyksessä keskimmäistä lukua.

Lähes 70 prosentilla suomalaisista kokonaiseläke oli alle 2  000 euroa kuukaudessa. Toisaalta yli 3  000 euron eläkettä sai viime vuonna noin kymmenen prosenttia eläkkeensaajista.

Naisilla keskieläke oli viidenneksen pienempi kuin miehillä. Naisten keskieläke oli viime vuonna 1  658 euroa ja miesten keskieläke 2  070 euroa kuukaudessa.

–  Sukupuolten välinen ero keskimääräisen eläkkeen tasossa muuttuu hitaasti. Ero on kymmenessä vuodessa kaventunut kaksi prosenttiyksikköä, kertoo ETK:n tilastopäällikkö Tiina Palotie-Heino tiedotteessa.

ETK:n mukaan eläke-ero heijastaa tehtyä työuraa, sen pituutta ja palkkatasoa.

Suurimmat eläkkeet Uudellamaalla

Keskimäärin suurimmat eläkkeet maksettiin Uudellamaalla ja pienimmät Etelä-Pohjanmaalla. Uudellamaalla keskieläke oli 2  177 euroa ja Etelä-Pohjanmaalla 1  607 euroa kuukaudessa.

Kuntien eläkekärjessä Kauniainen erottui jälleen muista 3  311 euron keskieläkkeellä. Suomen pienin keskieläke oli eteläpohjalaisessa Soinin kunnassa, 1  366 euroa kuukaudessa.

Suomessa oli viime vuonna 1,6 miljoonaa eläkkeensaajaa. Eläkkeitä ja niihin rinnastettavia etuuksia maksettiin yhteensä noin 35 miljardia euroa.

Eläketiedot ilmenevät ETK:n ja Kelan tuoreesta tilastosta.

Lue myös:

    Uusimmat